Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganovi na Tour ubudol súper. Obhajca zeleného dresu odstúpil pre chorobu

Peter Sagan má na Tour de France po strede o rivala menej. Na štart 5. etapy sa nepostavil Austrálčan Michael Matthews. Obhajcu zeleného dresu z vlaňajška skolila choroba.

11.07.2018 13:26 , aktualizované: 14:58
Michael Matthews Foto: ,
Michael Matthews na Tour de France 2018.
debata (2)

„Michael ráno silno zvracal, pridala sa k tomu horúčka. Separovali sme ho od zvyšku tímu, aby sa prípadná viróza nerozšírila. Tímový lekár rozhodol, že v pretekoch nemôže pokračovať,“ referoval športový riaditeľ tímu Sunweb Luke Roberts.

Matthews vlanil narušil hegemóniu Sagana v bodovacej súťaži. Využil fakt, že Slovák skončil po kontroverznej diskvalifikácii a v priebehu pretekov odstúpili viacerí elitní špurtéri.

„Je mi ľúto, že nepokračuje. Pred štartom povedal, že tento rok na zelený dres nepôjde. Ale i tak je to smola, keď vás z pretekov vyradí choroba,“ reagoval Sagan.

Na Tour v stredu skončil aj Tiesj Benoot. Elitný klasikár zo stajne Lotto Soudal utrpel v predchádzajúcej etape nepríjemný pád a do cieľa prišiel s krvavými zraneniami.

Problémy iného charakteru má Marcel Kittel. Nemecká raketa vlani s piatimi triumfami kraľovala špurtérskym dojazdom. Tento rok pri jeho mene zatiaľ svieti v kolonke víťazstiev nula.

„Nie je to úplne najhoršie, ale určite som si úvod pretekov predstavoval inak. Špurty sú čoraz náročnejšie, tlačí sa do nich viac a viac jazdcov. Ale to je Tour – musíte byť pripravený na všetko,“ hodnotil sklamaný Kittel.

Nemecká nátura mu však velí nevzdávať sa.

„Ak by som si neveril, môžem to rovno zabaliť. Preteky majú tri týždne. Ešte stále mám niekoľko príležitostí na to, aby som ukoristil nejaké to víťazstvo. Chcem ich využiť,“ dodal.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Michael Matthews