Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Etapa očami expertov: Úniky ovplyvní silný vietor, rozhodne špurt

Dnes je na Tour de France na programe ďalšia rovinatá etapa. Ako sa bude dariť Petrovi Saganovi? Udrží si zelený dres? Prečítajte si analýzu expertov.

10.07.2018 07:00
Tour de France 2018, etapy Foto:
Etapa číslo 4.
debata
3. etapa TdF 2018 - tímová časovka Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Odraz Chris Frooma na helme kolegu Michala...

Lukáš Timko, šéfredaktor portálu cycling-info.sk

V tímovej časovke sme sledovali menšie prekvapenie, keď existenciou ohrozený tím BMC bez ich najlepšieho špecialistu Rohana Dennisa pokoril favorizovaný celok Sky. Peter Sagan nemal svoj deň a tak záver vypustil.

Našetrené sily by dnes mohol využiť, už na neho nebude smerovaná taká pozornosť, ako v žltom drese. Menší tlak toho zeleného dobre pozná a určite si ho dal na seba rád, pretože vlani si ho kvôli známym udalostiam neobliekol.

Jeho nevýhodou ale bude veľmi široká a rovná koncovka dnešnej etapy. Záver jednoznačne vyhovuje klasickým šprintérom aj toho skúsenejšieho typu, takže brúsiť zuby si budú určite ja starí mazáci ako Cavendish a Greipel. Mohutnú rýchlosť vie vyvinúť aj Kittel.

Konečne sa budú môcť prezentovať tímové vlaky a ak sa do záveru dostane kompletná špička, Peter bude mať veľmi ťažké vybojovať si pozíciu, a ešte aj za tým správnym pretekárom.

Práve táto etapa mu v celom prvom týždni vyhovuje najmenej. Všetko sa ale môže ľahko zmeniť. Pretekári zatiaľ padajú ako hrušky…

Peter Zánický, mládežnícky kouč a prvý tréner Petra Sagana

Na etapy, kde sa bude niečo zaujímavé diať, si budeme ešte musieť pravdepodobne počkať. Čaká nás šprint a kde vyhrá ani nie najrýchlejší šprintér, ale šprintér z najrýchlejšieho tímového „vláčika“, keďže dojazd vyzerá na mape technicky nenáročný.

Proti utečencom z úniku bude pravdepodobne silný vietor, ktorý je samozrejmosťou v tejto oblasti. Fernando Gaviria ani Peter Sagan v tímovej časovke nevydržali na špici až do konca.

Doplatili na vypäté šprinty z predchádzajúcich dojazdov alebo trochu pošetrili sily? A čo ostatní šprintéri? Istotne aj oni sú hladní po víťazstve.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Zanický #Tour de France 2018 #Lukáš Timko