Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Saganov rival Matthews nemá ambíciu obhájiť zelený dres. Pomôže Dumoulinovi

Austrálsky cyklista Michael Matthews nebude na tohtoročnej Tour de France bojovať o zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže.

06.07.2018 14:09
Michael Matthews, Simon Geschke Foto: ,
Michael Matthews (vľavo), Simon Geschke a ostatní jazdci tímu Sunweb na prezentácii pred štartom Tour de France.
debata

V rozhovore pre Cycling News prezradil, že jeho cieľom je vyhrať etapu a pomôcť lídrovi tímu Sunweb Tomovi Dumoulinovi k dosiahnutiu čo najlepšieho výsledku v celkovej klasifikácii.

„Od prvej etapy nebudem zbierať body na rýchlostných prémiách, pretože nemám ambíciu získať zelený dres. Nebudem mať k dispozícii "rozbiehaci vláčik“, v špurtérskych koncovkách mi budú pomáhať iba Nikias Arndt a Sören Kragh Andersen, ostatní sa budú sústrediť na podporu Toma Dumoulina," povedal dvadsaťsedemročný rodák z Canbbery pre Cycling News.

Predstavovanie tímov na Tour de France Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan vychádza na pódium.

Austrálčan vlani prvýkrát v kariére prišiel do Paríža v zelenom drese a vyhral bodovaciu súťaž. Pomohla mu k tomu diskvalifikácia Petra Sagana, ale aj odstúpenie Nemca Marcela Kittela. Na 105. ročníku Tour de France však bude tímová pozornosť zameraná na Holanďana Toma Dumoulina, ktorý chce uspieť v celkovej klasifikácii.

„Ak by som chcel vyhrať bodovaciu súťaž, potreboval by som plnú podporu tímu, no tentoraz sa naša pozornosť orientuje iným smerom. Budeme však chcieť vyhrať nejakú z etáp, ktorá bude končiť v miernom stúpaní. Zamerali sme sa na niektoré dni, v ktorých budem mať voľné ruky a pokúsim sa vyhrať,“ načrtol svoje plány Michael Matthews.

Pretekár nemeckého tímu Sunweb vyhral vo svojej kariére na Tour de France dovedna tri etapy v rokoch 2016 a 2017, ku ktorým pridal vlani aj spomínaný zelený dres. V aktuálnej sezóne absolvoval iba 27 súťažných dní na bicykli a pripísal si jediné etapové víťazstvo v prológu na podujatí Okolo Romandie.

Matthews sa pred štartom „Starej dámy“ stále zotavuje zo zranenia ramena.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Michael Matthews #Tom Dumoulin #Tour de France 2018