Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cavendish o kolízii so Saganom: Už nikdy nebudem jazdec ako predtým

Mark Cavendish patrí medzi legendy Tour de France. Britského cyklistu čaká už dvanásta účasť na starej dáme v kariére, počas ktorej dosiahol na francúzskych cestách fenomenálnych 30 víťazstiev.

06.07.2018 08:01
Sagan Cavendish Foto: ,
Inkriminovaný moment TdF 2017 - Mark Cavendish padá po kontakte s Petrom Saganom.
debata (24)

Už len štyri triumfy ho delia od vyrovnania historického rekordu legendárneho Eddyho Merckxa. Tohtoročná edícia Tour ponúkne minimálne osem príležitostí pre hromadné dojazdy, ktoré by mali vyhovovať špurtérom.

„Možno sa niekomu bude zdať, že štyri etapy nie sú veľa, ale v súčasnej konkurencii je to dosť. Pravda, v roku 2016 som vyhral štyri etapy. Uvidíme, urobím pre to maximum,“ vravel Cavendish v rozhovore pre denník Guardian.

Predstavovanie tímov na Tour de France Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan vychádza na pódium.

Prekonať rekord Merckxa je pre neho veľké lákadlo.

„Je to jeden z cieľov, ktoré chcem ešte dokázať. Avšak je za tým obrovské množstvo práce. Možno to vyzeralo tak, že po minulé roky som vyhrával príliš ľahko. Málo ľudí si však vie predstaviť hodiny úmorného tréningu, stovky nastúpaných kilometrov, čas strávený od rodiny,“ pokračoval.

Vlaňajšia Tour dopadla pre Cavendisha neslávne. Po kontakte s Petrom Saganom utrpel nepríjemný pád, pri ktorom si zlomil kľúčnu kosť a poranil rameno. Z pretekov musel odstúpiť a Slováka diskvalifikovali.

„Moje rameno už nikdy nebude stopercentne v poriadku. A ja už nikdy nebudem rovnaký jazdec ako predtým. Stále ho cítim – keď sedím v sedle, ovplyvňuje to moju polohu pri špurte. Každopádne, to čo sa stalo, je už minulosť. Žijem v prítomnosti a teším sa na tohtoročné preteky,“ dodal líder tímu Dimension-Data.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Mark Cavendish #Tour de France 2018