Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlavný Saganov rival ide na Tour. Quick-Step posiela supersilný tím

Belgické zoskupenie Quick-Step Floors chce na nastávajúcich pretekoch Tour de France (7. - 29. júla) pokračovať v skvelých výkonoch z prebiehajúcej sezóny.

26.06.2018 15:26
cyklistika Gaviria Sagan Foto: ,
Záver 8. etapy na Okolo Švajčiarska 2018: Víťazný Arnaud Démare (v strede) a po jeho boku Peter Sagan a Fernando Gaviria.
debata (1)

Víťaz tohtoročnej klasiky Liége-Bastogne-Liége Bob Jungels bude lídrom tímu pre celkové poradie, čerstvý majster Belgicka Yves Lampaert sa predstaví pri svojej premiére na „starej dáme“ v národných farbách.

Do nominácie sa dostali aj víťaz Paríž-Roubaix z roku 2014 Niki Terpstra, Maximiliano Richeze bude pomáhať Fernandovi Gaviriovi v šprintérskych koncovkách. Minulý rok vybojoval pre Belgičanov už bývalý člen tímu Nemec Marcel Kittel päť víťazstiev v šprintoch.

Tento rok ho nahradí Gaviria, pre ktorého to bude debut na Tour de France. Na minuloročnom Giro d'Italia si pripísal štyri víťazstvá a stal sa aj víťazom bodovacej súťaže.

„Bob sa vracia na Tour s cieľom pokúsiť sa o čo najlepší výsledok v celkovom poradí. Dokázal sa zotaviť po prvej časti sezóny a je pripravený na novú výzvu. To isté platí aj pre Juliana, ktorý tu minulý rok chýbal pre zranenie kolena. Od jedného z najvšestranejších jazdcov v pelotóne môžeme očakávať prekvapenia, veď jeden z najväčších francúzskych talentov sa predstaví na domácej pôde,“ uviedol jeden zo športových riaditeľov tímu Tom Steels a dodal:

„Nie je tajomstvom, že chceme, aby Fernando pri svojom debute vybojoval aspoň jedno víťazstvo. Svoju silu už ukázal na minuloročnom Giro d'Italia, Tour je však náročnejšia, no urobíme všetko pre jeho úspech.“

Nominácia Quick-Step Floors na TdF 2018

Julian Alaphilippe (Fr.), Tim Declercq (Belg.), Fernando Gaviria (Kol.), Philippe Gilbert (Belg.), Bob Jungels (Lux.), Yves Lampaert (Belg.), Maximiliano Richeze (Arg.),Niki Terpstra (Hol.)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Fernando Gaviria #Quick-Step Floors #Tour de France 2018