Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Jazdci Bory získali cez víkend dva tituly a päť medailí. Rekord prekonal aj Bodnar

Päť medailí a z toho dva tituly národných šampiónov si vybojovali jazdci tímu Bora-Hansgrohe v úvodný víkend domácich cyklistických šampionátov na ceste.

25.06.2018 16:57
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan rozdával po pretekoch podpisy.
debata

Národnými šampiónmi sa stali Slovák Peter Sagan v pretekoch s hromadným štartom na 192 km v Plzni a Poliak Maciej Bodnar v časovke na 33 km v Grunwalde-Ostróde. Striebro získali Juraj Sagan v hromadnom štarte v Plzni a Bodnar v hromadnom štarte v Ostróde a napokon bronz pridal s kariérou sa lúčiaci Michael Kolář do tretice na M-SR na západe Česka v Plzni.

Triumfy Sagana a Bodnara majú aj historické parametre. Peter Sagan šiestym titulom majstra Slovenska prekonal v počte víťazstiev svojho športového riaditeľa Jána Valacha a Bodnar je zasa bezkonkurenčný časovkár v Poľsku s piatimi prvenstvami (2009, 2012, 2013, 2016 a 2018).

„Som šťastný, že mám šiesty titul majstra Slovenska. Pre každého športovca je to dôvod na hrdosť. Gratulujem aj bratovi Jurajovi a Michaelovi Kolářovi k pódiovým miestam. Pochvala patrí aj tímu Bora-Hansgrohe za podporu a tisíckam skvelých divákov z Česka aj Slovenska, ktorí fandili priamo pri trati v Plzni,“ uviedol Peter Sagan, cituje ho web jeho zamestnávateľa bora-hansgrohe.com.

„Veľmi si vážim, že budem môcť nosiť tričko poľského šampióna v časovke na Tour de France. Výnimočné je však pre mňa aj druhé miesto v pretekoch s hromadným štartom na domácom šampionáte. Zdá sa, že moja forma kulminuje v pravý čas,“ zhodnotil Maciej Bodnar.

Peter Sagan na národnom šampionáte v Plzni Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan na štarte pretekov Majstrovstiev...

Pre Petra Sagana aj Macieja Bodnara boli domáce šampionáty generálkami na vrchol letnej časti sezóny – najslávnejšie etapové preteky Tour de France (7.- 29. 7.).

Okrem P. Sagana a Bodnara figurujú v predbežnej zostave Bora-Hansgrohe na TdF 2018 aj ďalší Poliaci Rafal Majka a Pawel Poljanski, Talian Daniel Oss, Nemec Marcus Burghardt a Rakúšan Gregor Mühlberger.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Michael Kolář #Juraj Sagan #Bora-Hansgrohe