Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok v pelotóne: Mladý Michael Kolář z Bory ukončil kariéru, už ho to nebavilo

Slovenský cyklista Michael Kolář a člen nemeckého tímu Bora-Hansgrohe ukončil vo veku 25-rokov kariéru. Chce sa venovať rodine a iným veciam mimo cyklistiky, na ktoré dosiaľ nemal čas.

24.06.2018 17:44
Juraj Sagan Foto: ,
Juraj Sagan a Michael Kolář (vľavo) z tímu Bora na štarte pretekov v Plzni.
debata (8)

Svoje nečakané rozhodnutie oznámil verejnosti na tlačovej konferencii v nedeľu po spoločných majstrovstvách Česka a Slovenska v Plzni. Kolář na nich skončil tretí spomedzi slovenských jazdcov.

„Rozhodol som sa skončiť svoju profesionálnu kariéru. Trvala päť rokov a bola pekná. Dával som do toho všetko a veľa mi to aj zobralo. Najmä počas posledného roka som sa snažil robiť všetko pre progres, ale pokrok nejako neprichádzal. Tímovému manažérovi som oznámil, že ma to nebaví a nenapĺňa,“ povedal Michael Kolář.

„Dohodli sme sa, že budem pokračovať v tíme v oblasti sponzoringu a starať sa o VIP hostí – sprevádzať ich po pretekoch a zabezpečovať im komfort, nech vidia do zákulisia. Ja budem mať viac voľného času pre seba, častejšie budem môcť byť s rodinou, ktorú mám v Kanade. Vidím to ako obrovskú príležitosť začať niečo mimo cyklistiky. Začať budovať svoj život. Chcem ísť touto cestou,“ skonštatoval.

Peter Sagan na národnom šampionáte v Plzni Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan na štarte pretekov Majstrovstiev...

Rodák z Prahy, ktorý vyrastal v Toronte, odštartoval profesionálnu činnosť v roku 2012 v Dukle Trenčín. V rokoch 2014–2016 jazdil v tíme Tinkoff-Saxo. Podieľal sa aj na tituloch majstra sveta svojho krajana Petra Sagana.

Veľkou mierou sa zaslúžil o tri tituly majstra sveta pre Petra Sagana. „Musím to rešpektovať, ako povedal Mišo, každý má svoj život. Môžu sa mu otvoriť veľké cesty v cyklistickom svete aj mimo neho. Chcem sa mu poďakovať, pretože bol pri všetkých tituloch majstra sveta, ktoré som vyhral. Dokonca mi v Dauhe rozbiehal šprint a sťahoval posledný únik,“ povedal o ňom Peter Sagan.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Kolář #Bora-Hansgrohe