Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan finišoval na motoristickom okruhu štvrtý. Vyhral Skujinš

Tretiu etapu na cyklistických pretekoch Okolo Kalifornie vyhral Lotyš Toms Skujinš. Peter Sagan skončil na motoristickom okruhu Laguna Seca na štvrtom mieste. Žltý dres pre vedúceho pretekára si udržal Kolumbijčan Egan Bernal, ktorý finišoval hneď za Saganom.

15.05.2018 16:31 , aktualizované: 16.05.2018 00:40
Okolo Kalifornie Foto: ,
Cyklisti počas pretekov Okolo Kalifornie.
debata (2)

Skujinš si v závere utorkovej etapy na motoristickom okruhu Laguna Seca udržal drobný náskok pred partnerom z úniku Seanom Bennettom (Hagens Berman Axeon).

Sagan pred dvoma rokmi na rovnakom mieste v Kalifornii triumfoval, aj teraz chcel bojovať o víťazstvo, ale proti bol skvelý Skujinš.

„Bola to tvrdá etapa, veľmi rýchla a v závere sa jazdilo aj vo veľkom teple. Snažím sa dostať do pretekového rytmu po vysokohorskej príprave a dnes som sa cítil dobre. Veľmi sme chceli víťazstvo, ale nebolo to jednoduché. Všetci v tíme dali do toho všetko a budeme bojovať ďalej,“ skonštatoval Peter Sagan na webe tímu Bora-Hansgrohe.

„Som hrdý na prácu všetkých členov tímu BORA-hansgrohe v tejto náročnej etape. Vyvinuli obrovskú snahu od začiatku až do cieľa, ale, nanešťastie, v závere to nevyšlo na víťazstvo Petra Sagana. Je to súčasť cyklistiky, únik bol dnes príliš silný a nepodarilo sa nám zalepiť medzeru medzi jazdcami vpredu a našou skupinou,“ zhodnotil športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe Patxi Vila.

Tretia etapa z King City do Monterey County mala 197 km, kopcovitý charakter a jej záver sa odohral na motoristickom okruhu Laguna Seca. Etapa zahŕňala dovedna päť horských prémií, z toho posledné tri v záverečných tridsiatich kilometroch. V úniku dňa sa ocitlo trio Američanov z tímom mimo WorldTour – Evan Huffmann, Robin Carpenter (obaja Rally Cycling) a Ian Garrison (Hagens Berman Axeon).

Ich pokus sa skončil 13 km pred cieľom v nájazde do predposledného stúpania s prudkými časťami do 15% sklonu. Vtedy sa dostali dopredu Lotyš Toms Sjukinš (Trek Segafredo) a Američan Sean Bennett (Hagens Berman Axeon), utvorili si náskok 20 sekúnd.

Duo dobre spolupracovalo a v tomto zložení sa objavilo aj na okruhu Laguna Seca 2 km pred cieľom. Za vedúcou dvojicou si už hľadal pozíciu Peter Sagan, ale dobre bol na tom aj v žltom tričku lídra pretekov jazdiaci Egan Bernal. Keď sa už zdalo, že vedúce duo pohltí pelotón, Skujinš sa ešte raz zdvihol zo sedla a sólom v záverečnom pol kilometri dosiahol cenné víťazstvo.

Slovák Peter Sagan je na podujatí Amgen Okolo Kalifornie nesmierne populárny a vďaka svojim 16 etapovým víťazstvám dostal od domácich prezývku „Kráľ Kalifornie“. Trojnásobný majster sveta tam má na konte aj 5 triumfov v bodovacej súťaži. V roku 2015 sa Sagan tešil dokonca z víťazstva v celkovom poradí, keď o 3 sekundy predstihol Francúza Juliana Alaphilippa.

3. etapa

1. Toms Skujinš (Lotyš./Trek-Segafredo) 4:52:47 h, 2. Sean Bennett (USA/Hagens Berman Axeon) +3, 3. Caleb Ewan (Austr./Mitchelton-Scott) +8, 4. Peter Sagan (SR/Bora-Hansgrohe) +8, 5. Egan Bernal (Kol./Sky) +8, 6. Adam Yates (V.Brit./Mitchelton-Scott) +8

Priebežné poradie

1. Egan Bernal (Kol./Sky) 12:09:08 h, 2. Rafal Majka (Poľ./Bora-Hansgrohe) +25, 3. Adam Yates (V.Brit./Mitchelton-Scott) +31

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Kalifornie