Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobitý Froome sa na Gire trápi. Blíži sa koniec jeho éry?

Pred štartom Giro d'Italia 2018 mal tie najvyššie ambície. Napriek stále nevyriešenému dopingovému prípadu z vlaňajšej Vuelty chcel vyhrať tretiu Grand Tour za sebou. Chris Froome však zatiaľ zaostáva za očakávaniami.

15.05.2018 13:31
froome Foto: ,
Chris Froome na Giro d'Italia 2018.
debata (5)

Po deviatich etapách na tohtoročnom Gire mu v priebežnom poradí patrí jedenásta priečka. Na vedúceho Simona Yatesa stráca 147 sekúnd.

„Samozrejme, nefigurujem na pozícii, na ktorú som zvyknutý. Od momentu, keď som spadol na tréningu pred úvodnou etapou, sa to pre mňa nevyvíja dobre. Avšak ešte nie sme ani v polovici pretekov. Stále mám veľkú motiváciu uspieť,“ vravel líder tímu Sky počas voľného dňa.

Froome utrpel odreniny na pravej časti tela po tom, ako spadol počas tréningovej jazdy v Jeruzaleme. „Odvtedy pociťujem bolesť na pravej strane. Ľavá to musí dobiehať. Cítim sa nevyrovnane. Nič však nevzdávam, budem bojovať ďalej,“ tvrdí odhodlane.

Ukážka toho, že Froome už nie je taký dominantný ako po minulé roky, prišla v nedeľňajšej etape. Počas stúpania na Gran Sasso neudržal tempo tých najlepších a nabral stratu.

Kľúčová etapa z jeho pohľadu bude na programe v sobotu. Záverečné stúpanie na ikonický Zoncolan preverí adeptov na celkový triumf a Froome v ňom môže zmazať manko na konkurenciu.

„Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som uspel. Výsledkovo nepatrím medzi najlepších, ale chcem ukázať, že ľudia ma odpisujú neprávom. Viem, čo ho som schopný a chystám sa to dokázať,“ dodal štvornásobný víťaz Tour de France.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #Team Sky #Giro d´Italia 2018