Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Volajú ich Vlčia svorka. Lepší už nebudeme, končíme, znie z Quick-Stepu

V profesionálnej cyklistike patrí k najskúsenejším, špičkové tímy vedie už viac ako 20 rokov. Takého úspešné obdobie však ešte nezažil. "Suverénne najlepšia jar v mojom profesionálnom živote," pochvaľuje si šéf stajne Quick-Step Floors Patrick Lefevere.

24.04.2018 13:37
debata (2)
Pretekári tímu Quick-Step Floors. Foto: Facebook
Quick-Step Pretekári tímu Quick-Step Floors.

Skúsený funkcionár vie o čom hovorí. Jazdci jeho tímu suverénne ovládli jarnú klasikársku časť sezóny. Za úvodné štyri mesiace roka 2018 dosiahli pretekári belgickej stajne až 27 triumfov, vrátane úspechov na monumentoch Okolo Flámska či naposledy Liége-Bastogne-Liége.

„Dosiahli sme skvelé úspechy a to s veľmi mladým tímom. Najviac ma teší spôsob, akým sme to dokázali. Chalani bojujú jeden za druhého. Nezávidia si, podporujú sa,“ vraví Lefevere v rozhovore pre denník Het Nieuwsblad.

Pre ich súdržnosť a štýl pretekania ich volajú Vlčia svorka. Pracujú jeden pre druhého, súperov uštvú viacerými atakmi a potom v závere pohltia. Nedominuje jeden, všetci sú si rovní. A tak vyzerajú aj výsledky.

Monument Okolo Flámska vyhral Niki Terpstra, klasiku Dwars door Vlaanderen zase Yves Lampaert. Valónsky šíp ovládol Julian Alaphilippe a nedeľňajší monument Liége-Bastogne-Liége sa stal korisťou Boba Jungelsa.

A to všetko za podpory matadorov ako Philippe Gilbert, Zdeněk Štybar či Tim Declercq.

„Samozrejme, nie všetky preteky sa nám vydarili. Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brusel-Kuurne či Miláno-San Remo, tam nás vôbec nebolo vidno. Ale ako sme zareagovali? Neprestali sme útočiť a ďalšie preteky sme už vyhrali,“ pokračuje Lefevere a s úsmevom dodáva:

„A viete čo by som mal spraviť? Na zajtra zvolám tlačovú konferenciu a oznámim, že končíme. Na vrchole. Pretože byť lepší sa už zrejme asi ani nedá. Keď ukončil kariéru Johan Museeuw, ľudia vraveli, že budeme mať problém. Keď skončil Tom Boonen, bolo to rovnaké. Odpisovali nás, ale chalani ukázali, že sú pripravení bojovať o svoje pozície.“

Klasikársku sezónu má Quick-Step úspešne za sebou, najbližšie mesiace budú nasledovať podujatia Grand Tour.

Na Giro d’Italia (4.-27. mája) bude tím pracovať v šprintoch pre Eliu Vivianiho a v kopcoch pre Enrica Masa. Na Tour de France (7.-29. júl) bude súperom Petra Sagana v hromadných dojazdoch aj Fernando Gaviria. Za lídra Quick-Stepu na umiestnenie v celkovom poradí TdF 2018 vybrali Boba Jungelsa.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Lefevere #Quick-Step Floors