Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan sa do elitného klubu nedostane. Všetky monumenty vraj nikdy nevyhrá

Peter Sagan by sa mal teraz zamerať na víťazstvo na Miláno – San Remo, ale ďalšie dve monumentálne klasiky – Liege – Bastogne – Liege a Okolo Lombardska sú preňho v tejto chvíli zrejme nedosiahnuteľné.

24.04.2018 10:42
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v Šamoríne.
debata (5)

Aj keď v jeho aktuálnom tíme Bora-Hansgrohe nič nevylučujú, lebo "u Petra nikdy nič nie je nemožné“, pri súčasnom termínovom rozdelení veľkých klasík je jeho účasť na všetkých z nich prakticky nemožná.

„Už teraz má dve z troch veľkých klasík, ktoré vo svojej kariére môže vyhrať,“ povedal pre Velonews športový riaditeľ Bory Patxi Vila. „Chýba mu ešte Miláno – San Remo,“ povedal.

„Preteky v Liege by boli preňho veľmi náročné, je tam tak veľa stúpania. A Lombardia? To je čistá horská etapa na Tour de France,“ zamyslel sa funkcionár nemeckého tímu.

Iba traja cyklisti vyhrali všetkých päť monumentálnych klasík. Boli to Rik Van Looy, Eddy Merckx, a Roger De Vlaeminck. Ak by tento elitný klub chcel rozšíriť aj Peter Sagan, musel by dramaticky zmeniť svoju prípravu na preteky.

„Peter má rád veľké výzvy. V tejto chvíli sa však sústredí na jarné klasiky na dlažobných kockách. Myslím si však, že raz by mohol vyskúšať aj Liege – Bastogne – Liege,“ vyhlásil Vila.

Peter Sagan pricestoval do Šamorína Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan v Šamoríne.

Stihnúť to v jednej sezóne? Nemožné! "Okolo Flámska, Paríž – Roubaix a ardénske klasiky sa v jednom roku ísť nedajú. Musel by si vybrať. Buď ste dobrý na kockách, alebo na Ardénach,“ zamyslel sa.

Posledná z monumentálnych klasík – Okolo Lombardska – je na programe v októbri. Sagan si ju už vyskúšal. Dokonca dvakrát. V rokoch 2010 a 2013 však preteky nedokončil.

Vila si myslí, že Sagan môže dokázať všetko, čo si len zaumieni. Tak ako Španiel Alejandro Valverde. "Povedal by som, že toto sú dvaja najkomplexnejší pretekári na svete. Môžu vyhrať 80 percent pretekov na ktorých sa zúčastnia,“ dodal Vila.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Alejandro Valverde #Liége - Bastogne - Liége #Patxi Vila