Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Okolo Slovenska bude mať hviezdne obsadenie. Príde Bora aj Quick-Step

Na septembrových cyklistických cestných pretekoch Okolo Slovenska sa premiérovo zúčastnia aj dva tímy najvyššej kategórie UCI WorldTeams: Bora-Hansgrohe a Quick-Step Floors.

20.04.2018 12:07
Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

V drese prvého menovaného súťaží kvarteto Slovákov, okrem trojnásobného majstra sveta Petra Sagana aj jeho brat Juraj, Erik Baška a Michael Kolář.

Na 62. ročníku nebudú opäť chýbať zoskupenia UCI Pro Continental CCC Sprandi Polkowice a Gazprom – Rusvelo. Prvýkrát sa predstavia aj Cofidis, Solutions Crédits a Roompot – Nederlandse Loterij. Slovensko bude zastupovať Dukla Banská Bystrica a reprezentačný výber, tvorený siedmimi pretekármi, nominovaných zo všetkých domácich klubov. Celkovo sa v pelotóne objaví 20 tímov, každý môže postaviť na štart sedem zástupcov.

„Myslím si, že máme za sebou dobrú prácu. Podarilo sa nám pritiahnuť vysokú kvalitu a opäť sme posunuli latku. Prebiehala intenzívna komunikácia s tímami všetkých kategórií. Tie najkvalitnejšie vo World Tour však majú preplnený a osvedčený kalendár, ktorý len zriedka menia. V našom termíne je Vuelta, druhá partia sa vráti z Kanady, klasiky sú v Taliansku i Belgicku. Nezabúdajme tiež na našu východnú polohu, ktorá menšou nevýhodou určite je. Ale vieme, že vo februári či marci, kedy by ešte možno bol priestor, my preteky kvôli vysoko rizikovému počasiu organizovať nemôžeme. Napriek tomu sme veľmi radi, že privítame Quick-Step aj Boru a tiež špičkové prokontinentálne tímy. Dva z nich do strednej a východnej Európy absolútne nejazdia, preto dohodu s Cofidisom a Roompotom osobne považujem za mimoriadne cennú až nevídanú. Na kontinentálnej scéne sa nám hlásilo obrovské množstvo tímov, takže sme museli tvrdo vyberať. Šli sme cestou iba jedného tímu na krajinu a tiež toho, že chceme dať priestor i tým v susedných krajinách. Chceli sme aj nové družstvá, no napríklad z plejády rakúskych sme vybrali tím, ktorý sa tu za tie roky správal najserióznejšie. Prísť chceli viaceré reprezentácie, priestor sme dali iba jednej, zdalo sa nám, že Belgičania budú najkvalitnejší. Viaceré východné či pobaltské štáty už priestor nedostali,“ povedal na oficiálnom webe podujatia športový riaditeľ pretekov zodpovedný za štartovú listinu Ludovít Lučanič.

Preteky Okolo Slovenska patria do kategórie UCI 2.1, kde nemajú povinnosť štartovať cyklisti z elitného okruhu WorldTour. V roku 2017 sa na Okolo Slovenska predstavili jazdci 5 prokontinen­tálnych tímov (PCT), 16 kontinentálnych zoskupení (CT) a 4 národných reprezentácií (NT). Celkovo zvíťazil Slovinec Jan Tratnik z poľského prokontinentálneho tímu CCC Sprandi Polkowice.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Quick-Step Floors #Okolo Slovenska 2018