Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ANKETA: Potrebuje Sagan silnejší tím?

Pred prestížnou klasikou Okolo Flámska sa vedenie stajne Bora-Hansgrohe dušovalo, že Peter Sagan v závere pretekov nezostane bez podpory tímových kolegov.

02.04.2018 21:53
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (4)

„Naša taktika je jasná – udržať Petra vo výhodnej pozícii do záveru. V tíme máme aj Marcusa Burghardta a Daniela Ossa, sú dostatočne silní, aby s ním vydržali až do konca,“ vravel pred štartom slávnej De Ronde manažér Bory Ralph Denk.

Výsledok? Nemecký tím síce ťahal pelotón v momentoch, keď hlavný balík naháňal jazdcov v úniku, ale v závere Saganovi jeho domestici opäť chýbali.

Juraj Sagan splnil svoju úlohu v prvých dvoch tretinách pretekov, keď zodpovedne pracoval na čele pelotónu. Viac sa však čakalo od Burghardta i Ossa.

Nemec odpadol zo skupiny favoritov ešte pred záverečnými dvoma stúpania na Kwaremont a Paterberg. Oss vydržal až po Paterberg, ale v kľúčových momentoch po Saganovom boku absentoval aj on.

Sagan sa snažil o aktivitu pri stíhaní neskoršieho víťaza Nikiho Terpstru. Gestami nabádal súperov z hlavnej skupiny k spolupráci, ale jeho snaha zostala rovnako ako veľakrát predtým bez odozvy. Terpstra doviedol svoj únik do víťazného konca, pre Slováka zostalo 6. miesto.

A preto sa pýtame:

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Flámska #Bora-Hansgrohe