Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stíhať Terpstru s ním nikto nešiel. Sám som nemal šancu, vravel Sagan

Slovenský cyklista Peter Sagan nedokázal napodobniť svoj víťazný úspech na pretekoch Okolo Flámska spred dvoch rokov a na Veľkonočnú nedeľu sa v Belgicku musel uspokojiť so šiestym miestom.

01.04.2018 19:19
debata (13)

Z víťazstva sa tešil Holanďan Niki Terpstra (Quick-Step Floors) predovšetkým vďaka svojmu odvážnemu úniku v závere tejto náročnej, vyše 260 km dlhej monumentálnej klasiky.

Líder nemeckého tímu Bora-Hansgrohe Peter Sagan poukázal práve na fakt, že sa opäť nemohol spoľahnúť na ostatných jazdcov v balíku, ktorí s ním už tradične nechceli príliš spolupracovať.

"Mohli ste to všetci vidieť aj v televízii, ako to vyzeralo. Momentálne je zložitejšie pretekať sa v mojom postavení, pretože ostatní dobrí jazdci skrátka nechcú spolupracovať,“ posťažoval sa krátko po konci 102. ročníka slávnych jednodňových pretekov 28-ročný Žilinčan.

"Keď ma potrebovali dostihnúť, tak zrazu jazdili všetci. A potom, keď už ma dobehli, tak sa pre nich preteky akoby skončili,“ konštatoval ďalej trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike pre slovenské médiá v Oudenaarde.

Okolo Flámska 2018 Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Holandský cyklista Niki Terpstra (uprostred)...

"Podujatie to ale bolo ako každé iné,“ priznal Sagan a ešte významne dodal: "Akurát bol rozdiel v tom, že raz sa zadarí a druhý raz zasa nie. Ako som už povedal, v mojom postavení v akom teraz som, to bude už iba zložitejšie.“

Hoci veľkú radosť po prejazde cieľovou páskou nemal, nezabudol sa poďakovať fanúšikom, ktorí za ním merali dlhú 15-hodinovú cestu do Belgcika.

"Ďakujem im pekne za veľkú podporu. V ďalších pretekoch sa pokúsim pre nich urobiť viac,“ uzavrel a šiel späť do klubového autobusu tímu BORA Hangrohe. Predtým ešte stihol rozdať množstvo podpisov fanúšikom.

Na nedostatok spolupráce s ostatnými tímami sa posťažoval aj športový riaditeľ Bory Enrico Poitschke:

„Očakávali sme, že úvodný ťah predvedie Quick-Step. Boli sme to my, kto vzadu ťahal pelotón. Ale v našej snahe sme boli osamotení, žiadny iný tím sa nepridal. Peter napriek tomu ukázal, že má dobrú formu. Dnes to na výhru však nestačilo,“ uviedol Poitschke na klubom webe.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Okolo Flámska #Bora-Hansgrohe #Niki Terpstra