Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Organizátori Tour sú nekompromisní. Froomovi hrozí neúčasť na pretekoch

Britskému cyklistovi Chrisovi Froomovi reálne hrozí, že nedostane možnosť štartovať na tohtoročnej Tour de France.

22.03.2018 13:31
Chris Froome Foto: ,
Britskí fanúšikovia povzbudzujú Chrisa Frooma na Toure de France.
debata (3)

Štvornásobný šampión TdF čelí v ostatnom čase vyšetrovaniu z dopingu po tom, ako mu minulý rok našli v organizme zvýšené hodnoty látky salbutamol. Organizátori podujatia tvrdia, že Froomovi neumožnia účasť, ak sa do začiatku pretekov neuzavrie jeho dopingový prípad.

Pre agentúru Press Association Sport to uviedli dvaja členovia spoločnosti ASO, zodpovednej za organizáciu Tour 2018. Úvodná etapa 105. ročníka je na programe 7. júla.

Froomovi antidopingový test na vlaňajších pretekoch Vuelta a Espaňa (19. augusta – 10. septembra 2017) odhalil v organizme dvojnásobné množstvo salbutamolu v porovnaní s bežnými hodnotami. Medikament sa používa na liečbu astmy. Tím Sky svojho jazdca bránil tvrdením, že Froome musel vziať zvýšenú dávku lieku po akútnych symptómoch astmy počas záverečného týždňa pretekov.

Na rozdiel od najslávnejších pretekov na svete, Froome sa bude môcť predstaviť na Giro d'Italia, ak do začiatku pretekov, teda 4. mája právoplatne neuzavrú jeho prípad. Predstavitelia prvého z troch podujatí Grand Tour uviedli, že nemajú kompetencie zabrániť jeho účasti na pretekoch.

V tomto smere sú organizátori TdF optimistickejší: podľa vyjadrení dvoch funkcionárov, ich opatrenia by mali šancu obstáť aj v prípadných právnych ťahaniciach s tímom Sky.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Chris Froome #doping v cyklistike #Tour de France 2018