Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brutálne salto nemá veľké následky. Kamikadze Cavendish si zlomil rebro

Britský cyklista Mark Cavendish mal šťastie v nešťastí. Jeho neplánované salto cez riadidlá bicykla 10 km pred finišom sobotnej superklasiky Miláno - San Remo (294 km) sa zaobišlo bez trvalých následkov.

18.03.2018 18:24
Cavendish Foto: ,
Mark Cavendish.
debata (5)

Rýchlik stajne Dimension Data a jeho lekársky tím hlásia „iba“ zlomeninu rebra na pravej strane, odreniny a modriny, ktoré zodpovedajú pádu, ktorý utrpel. Ďalšie vyšetrenia si ešte vyžiada členok a jeho väzy.

„Áno, ‚Cav‘ je v poriadku. Vážne zranenia sa mu vyhli. Dokonca si v prvej reakcii zachoval aj zmysel pre humor,“ informoval tímový lekár Jarrad van Zuydam prostredníctvom twitteru. Ten humor cez slzy zrejme vychádza z toho, že 32-ročný šprintér z Ostrova Man utrpel tento rok už tretie zranenie, a to sa ešte ani poriadne nezačala sezóna jarných klasík.

Cavendish odštartoval sezónu etapovým triumfom na pretekoch Okolo Dubaja. Neskôr na podujatí Okolo Abú Zabí hneď v prvej etape utrpel otras mozgu, keď narazil do sprievodného vozidla, ktoré pred ním prudko pribrzdilo. Vrátil sa do diania na pretekoch Tirreno-Adriatico, ale opäť už v prvej etape – tímovej časovke – sa nedobrovoľne porúčal na zem. Prišiel síce do cieľa, ale na druhý deň už nepokračoval.

Okrem krvavých šrámov na tvári si doudieral aj kolená a bok. Najvážnejšie zranenie – zlomeninu siedmeho rebra na pravej strane – odhalil až röntgen. Napriek tomu sa dal dokopy pre prvý monument sezóny Miláno – San Remo, kde pred 9 rokmi okúsil chuť víťazstva. Nasledoval však už vyššie uvedený krkolomný pád a zrejme ďalší nútený oddych.

Mark Cavendish pred touto sezónou vyhlásil, že chce kariéru potiahnuť až do olympijských hier v Tokiu 2020. Jedným z jeho cieľov je predstihnutie legendárneho Belgičana Eddyho Merckxa v počte etapových víťazstiev na Tour de France. Cavendish ich má na konte tridsať, Merckx 34. Vlani sa Cavendish na TdF musel nedobrovoľne porúčať už po 4. etape. Po kontroverznej kolízii s Petrom Saganom skončil na ceste so zlomenou lopatkou. Sagana postihla neúprosná a v konečnom dôsledku nespravodlivá diskvalifikácia.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Mark Cavendish #Miláno - San Remo