Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kwiatkowski prskal, že nik nepracoval. Jeho útok kvôli Saganovi stratil zmysel

Poliak Michal Kwiatkowski patril medzi horúcich favoritov na Miláno - San Remo. Po pretekoch však zostal trošku frustrovaný. Prekvapilo ho totiž, že žiadny tím nechcel pred cieľom udávať tempo.

18.03.2018 11:18
debata (7)

„Na Cipresse aj na Poggiu sme boli vpredu, ale keď Nibali zaútočil, na chvíľu sme zaspali. Celý balík ho nechal a dovolil mu vypracovať si 20-sekundový náskok,“ povedal Kwiatkowski.

To, že Nibali je skvelý vrchár, vie každý. A keďže jeho šprintérske schopnosti sú slabé, jeho poslednou možnosťou na útok bolo Poggio. Tak sa aj stalo. „To ma neprekvapilo, skôr ma zarazilo to, že žiadny tím, ktorý má vo svojom strede silného šprintéra, nepracoval. Dúfal som, že sa pôjde stabilné a rýchle tempo, ale naopak, skupina prestala pracovať,“ zamyslel sa.

Pred rokom sa poľský cyklista na Poggiu zavesil za Petra Sagana a svoj nos zo vzduchového tunela vystrčil až pár metrov pred cieľom. Tvrdí, že tentoraz sa pokúšal o útok už dvakrát priamo na Poggiu.

„Neviem, či to kamery zachytili. Prvýkrát sa však za mňa hneď zavesil Sagan,“ naznačil, že takýto útok preňho v tej chvíli nemal zmysel.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Miláno - San Remo #Michal Kwiatkowski