Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobyje Peter Sagan legendárnu La Primaveru? Pomôže mu aj brat Juraj

Na slávnych pretekoch štartuje od roku 2011, kedy debutoval medzi profesionálmi. Zakaždým sa umiestnil v top 20, dvakrát skončil na stupni víťazov. V roku 2013 i vlani bol druhý, prestížnu La Primaveru však ešte nevyhral.

13.03.2018 12:13
debata (2)

Peter Sagan sa o to pokúsi aj túto sobotu, na 109. ročníku cyklistického monumentu Miláno-San Remo bude opäť patriť medzi favoritov. Jeho tím Bora-Hansgrohe v utorok oznámil zostavu, ktorá mu má dopomôcť k úspechu.

Kľúčovými pomocníkmi budú nemecký šampión Marcus Burghardt, Talian Daniel Oss, Poliak Maciej Bodnar, ale aj Saganov starší brat Juraj, ktorý minulý týždeň absolvoval preteky Paríž-Nice. Zostavu nemeckej stajne dopĺňajú Nemec Andreas Schillinger a Talian Cesare Benedetti.

Peter Sagan mal prvýkrát blízko k triumfu roku 2013. Spolu s ďalším spolufavoritom Švajčiarom Fabianom Cancellarom sa však navzájom strážili do takej miery, že si nedali pozor na Geralda Cioleka a Nemec napokon vybojoval nečakané víťazstvo.

Vlani slovenských fanúšikov nahneval Michal Kwiatkowski. Poľský jazdec spolu so Saganom a Francúzom Julianom Alaphilippom unikli krátko pred vrcholom na poslednom kopci Poggio.

Následne si trojica vytvorila náskok, lenže vedúceho Sagana nechcel na čele úniku striedať ani Kwiatkowski ani Alaphilippe. Poliak sa viezol na zadnom kolese Slováka, lišiacky vyčkával a v dramatickom závere ho napokon zdolal o centimetre.

Peter Sagan absolvoval generálku na Miláno-San Remo na pretekoch Tirreno-Adriatico, ktoré sa v utorok skončili individuálnou časovkou. Kvalitnú formu, ktorú si priniesol z vysokohorského sústredenia v Sierra Nevade, potvrdil tromi druhými miestami.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Juraj Sagan #Miláno - San Remo #Bora-Hansgrohe