Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wiggins: Hádžu na mňa špinu. Aj keby som vraždil, mal by som väčšie práva

Niekdajší britský cyklista Bradley Wiggins rázne poprel obvinenia z užívania zakázaných látok.

06.03.2018 10:17
Bradley Wiggins Foto: ,
Bradley Wiggins po víťazstve na Tour de France 2012.
debata (7)

Víťaz Tour de France v roku 2012 označil správy za zlomyseľné a myslí si, že ničia jeho povesť. „Tieto obvinenia sú najhoršie, aj keby som niekoho zavraždil, mal by som väčšie práva. Takto nemôžem robiť nič. Je to zlomyseľné a niekto sa pokúša nahádzať na mňa špinu,“ rozčertil sa 37-ročný Wiggins v emotívnej obhajobe pre BBC.

Britský parlamentný výbor šokoval v pondelok tvrdením, že Wiggins užíval pred triumfom na Tour de France kortikosteroidy, aby zvýšil svoju výkonnosť v príprave. Zákonodarcovia takisto obvinili v dopingovej vyšetrovacej správe tím Sky, že prekročil „etickú líniu“ pri presadzovaní nulovej tolerancie.

Vedenie tímu mu malo vybaviť výnimku na užívanie kortikosteroidov zo zdravotných dôvodov, ale cyklista užíval úmyselne priveľké množstvo týchto steroidných hormónov vzhľadom na svoju hmotnosť, aby získal výhodu voči ostatným jazdcom v pelotóne.

„Nikdy sme žiadnu etickú líniu neprekročili,“ povedal rodák z belgického Gentu a dodal, že medikamentami nechcel zvýšiť svoju výkonnosť a užíval ich na astmu, ktorú mu diagnostikovali v roku 2003.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Bradley Wiggins