Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hostesky na Tour de France skončili. Cyklisti vraj boli na pódiu príliš sexistickí

Na záverečnom pódiovom ceremoniáli po tohtoročnej cyklistickej Tour de France budú chýbať hostesky. Organizátori najprestížnejších pretekov reagovali na početné škandály z minulosti.

02.03.2018 15:52
Sagan, žltý dres, tour de france Foto: ,
Slovenský cyklista Peter Sagan na Tour de France.
debata (34)

Mnohí jazdci, vrátane Petra Sagana, čelili obvineniam zo sexistického správania voči dievčatám. Z tohto dôvodu sa napríklad na minuloročnej Vuelte rozhodli opomenúť tento tradičný prvok na oceňovaní víťazov.

V roku 2013 na monumente Okolo Flámska sa o škandál postaral slovenský jazdec Peter Sagan, ktorý na pódiu pobozkal na líce jednu z hostesiek. Trojnásobný majster sveta sa po vlne kritiky za svoje správanie ospravedlnil.

O dva roky neskôr sa v negatívnom svetle predviedli organizátori inej belgickej klasiky E3-Harelbeke. Na propagačnom letáku znázornili ruku cyklistu siahajúcu na pozadie sporo odetej ženy. Neskôr plagát stiahli.

V treťom príklade za všetky figuruje Belgičan Jan Balelants. Ten pred Tour 2017 v odpovedi na otázku o sexuálnej abstinencii počas pretekov poukázal na pornografiu a hostesky. Aj on sa neskôr ospravedlnil. Informácie zverejnil portál velonews.com.

Pre podobný krok sa pred časom rozhodli aj v motoristickom športe, keď zrušili hostesky, ktoré sprevádzali monoposty pred štartom a zúčastňovali sa aj na odovzdávaní cien prvým trom jazdcom v cieli Veľkých cien formuly 1. Nahradia ich deti, respektíve mládežníci.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #hosteska