Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sneh, mráz, severák. Sagana čakajú v Toskánsku náročné podmienky

Mrazivé počasie, ktoré zasiahlo takmer celú Európu, sa nevyhlo ani Taliansku. Teploty v Toskánku, kde sa počas víkendu uskutoční ďalšia edícia slávnej cyklistickej klasiky Strade Bianche, klesli na mínus sedem stupňov Celzia, čo je o 15ºC menej, ako sú bežné priemery v tejto oblasti v porovnaní s minulými rokmi.

28.02.2018 11:43
Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) Foto: ,
Peter Sagan (Bora-Hansgrohe).
debata (1)

Pelotón, v ktorom nebude chýbať ani trojnásobný majster sveta Peter Sagan, tak čakajú náročné podmienky. Štrkovitý terén bude zamrznutý, meteorológovia predpovedajú silný vietor, ktorý ešte zníži pocitovú teplotu.

Sagan tento rok posunul štart klasikárskej sezóny a začne až v sobotu práve na Strade Bianche. Vlani na februárových klasikách v Belgicku nechýbal. Na Omloop Het Nieuwsblad skončil druhý, Kuurne-Brusel-Kuurne dokonca vyhral.

Pre niektorých odborníkov bola jeho absencia v Belgicku prekvapením aj vzhľadom na to, že časti Omloop Het Nieuwsblad sa jazdia po rovnakých úsekoch ako Okolo Flámska, kde Sagan triumfoval v roku 2016 a na slávnej klasike bude patriť medzi favoritov aj tento rok.

„Petrov cieľ v prvej časti sezóny je jasný – dosiahnuť úspechy na klasikách. Ziskom troch titulov majstra sveta už má svoje miesto v cyklistickej histórii. Teraz chce vyhrať monumenty,“ uviedol v nedávnom rozhovore Slovákov tréner a športový riaditeľ tímu Bora-Hansgrohe Patxi Vila.

Sagan absolvoval tohtosezónny debut v Austrálii, kde najskôr vyhral kritérium People's Choice Classic. Potom na pretekoch Tour Down Under triumfoval v jednej z etáp a ovládol aj bodovaciu súťaž.

Po podujatí Strade Bianche ho čakajú etapové preteky Tirreno-Adriatico, potom nasledujú klasiky Miláno-San Remo, E3-Harelbeke, Gent-Wevelgem, Okolo Flámska, Scheldeprijs a Paríž-Roubaix.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Strade Bianche #Bora-Hansgrohe