Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Deň zúčtovania sa blíži. Froome sa čoskoro dozvie verdikt

Štvornásobný víťaz Tour de France Chris Froome sa čoskoro dozvie verdikt v prípade svojho pozitívneho dopingového testu z vlaňajšej Vuelty. Tvrdí to rešpektovaný denník La Gazzetta dello Sport.

03.02.2018 13:00
Froome Foto: ,
Chris Froome mal počas decembrového tréningu na Malorke dobrú náladu.
debata (12)

Taliani píšu, že spis už má Antidopingový tribunál Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), ktorému ho posunula jednotka LADS (Legal Anti-Doping Services by UCI).

Froome, držiteľ vlaňajšieho double za triumfy na Tour de France a španielskej Vuelte, neprešiel na španielskej Grand Tour dopingovou skúškou. Po 18. etape mal v tele 2000 nanogramov lieku proti astme na mililiter moču. Povolený limit salbutamolu prekročil dvojnásobne. Tvrdí, že zvýšené množstvo lieku neužil zámerne s cieľom zlepšiť svoj športový výkon.

Vzhľadom na špecifickú pozíciu salbutamolu v zozname zakázaných látok UCI ešte Frooma nesuspendovala. Môže to urobiť len jeho tím Sky, ale ten sa od vypuknutia kauzy odmieta k prípadu vyjadriť. Britský tím sa zodpovedne pripravuje na novú sezónu, Froome a spol. počas štyroch týždňov sústredenia v Juhoafrickej republike najazdili takmer 5000 kilometrov.

Periodikum Corriere della Sera začiatkom týždňa prinieslo informáciu, že Froome údajne akceptoval prehru s antidopingovými komisármi UCI a je ochotný priznať sa k vine výmenou za miernejší trest.

Denník píše, že ak Froome ustúpi, spätne dostane dištanc na šesť až deväť mesiacov. Po jeho odpykaní stihne štartovať na Giro d'Italia (4.-27. mája) i Tour de France (7.-29. júla), čo sú jeho vrcholy v prvej polovici sezóny 2018.

Froome na twitteri označil tvrdenie talianskych médií za výmysel. „Čítal som, čo napísal Corriere della Sera – je to celé nepravda.“

Prizná šampión pochybenie a odpyká si kratší dištanc alebo bude trvať na svojej nevine, kde mu v prípade negatívneho verdiktu hrozí až dvojročný zákaz? Odpoveď už bude možno čoskoro známa.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #Sky #UCI #salbutamol