Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Špurtérska elita medzi klokanmi. Ewan sa teší na súboje so Saganom

Jubilejný 20. ročník cyklistických pretekov Tour Down Under prilákal do Južnej Austrálie kvalitnú konkurenciu. V termíne od 16. do 21. januára sa v okolí Adelaide predstavia viaceré známe mená z profipelotónu.

12.01.2018 11:27
Ewan Foto: ,
Caleb Ewan (v strede) bude patriť medzi hlavných rivalov Petra Sagana v dojazdoch na pretekoch Tour Down Under.
debata

Elitní špurtéri zabojujú o okrový dres, na jeho zisk si brúsi zuby kvarteto favoritov. Trojnásobnému majstrovi sveta Petrovi Saganovi budú robiť konkurenciu najmä domáci Caleb Ewan (Mitchelton-Scott), Nemec André Greipel (Lotto-Soudal) a Talian Elia Viviani (Quick-Step Floors)

„Caleb je v úvode sezóny vo forme, ale čakajú ho náročné súboje. Greipel, Sagan, Viviani spolu s Calebom tvoria najsilnejšie pole špurtérov v dvadsaťročnej histórii pretekov,“ uviedol pred štartom podujatia riaditeľ stajne Mitchelton-Scott Matt White.

Ewan vlani na TDU vyhral štyri etapy a do zbierky chce pridať ďalší okrový dres. „Caleb sa teší najmä na súboje s majstrom sveta Saganom. Jeho tím Bora-Hansgrohe vyslal silný tím, ako keby sa tu v Austrálii išla Tour de France,“ pokračoval White.

White potvrdil, že Ewan v júli absolvuje svoje prvú Tour v kariére. „V prvej polovici sezóny nie príliš veľa etapových pretekov, ktoré vám ponúkajú kvalitnú špurtérsku konkurenciu. Preto treba využiť každú príležitosť,“ zdôraznil.

Ewan sa na domáce podujatie teší. „Na Tour Down Under 2018 sa zišla najsilnejšia konkurencia za posledné roky. Je to výzva aj pre mňa a teším sa na to. V porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi sa rysujú tri hromadné dojazdy, ktoré by mali vyhovovať špurtérom. Sú to prvé dve etapy a potom tá záverečná. Uvidíme, ako to dopadne,“ uviedol Ewan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Caleb Ewan #Tour Down Under 2018