Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nový Saganov pomocník: Sto rokov tu nebol nik ako je Peter, prišiel som kvôli nemu

Známy taliansky cyklista Daniel Oss potvrdil, že hlavným dôvodom, prečo sa rozhodol podpísať zmluvu s tímom Bora-Hansgrohe, bol fakt, že jeho lídrom je Slovák Peter Sagan.

27.12.2017 08:02
Peter Sagan Foto:
Peter Sagan.
debata (5)

Oss uplynulých päť rokov pretekal za BMC Racing – aj po boku Grega van Avermaeta, či Philippa Gilberta. Od leta však už patrí nemeckému tímu. Jeho úlohou bude zbierať dobré výsledky na jarných klasikách a pomáhať na nich aj Petrovi Saganovi.

"Presunul som sa od jedného z najlepších klasikárov k druhému. Ak ich chcete porovnávať, dospejete k záveru, že obaja patria medzi absolútnu špičku,“ povedal Oss pre cyclingnews.com.

"Jeden vyhral trikrát majstrovstvá sveta, druhý zasa olympijské hry. Jeden má na konte víťazstvo na Okolo Flámska, druhý na Paríž – Roubaix. Som v Bore na to, aby som sprevádzal Petra v posledných kilometroch náročných klasík. Je to moja úloha. Mám však aj vlastné ambície. Nie vždy vyhráva ten najlepší, veľkú úlohu zohráva aj správna taktika,“ poznamenal.

Sagan a Oss majú veľa spoločného. Okrem agenta aj niekoľkoročnú minulosť. Pretekali totiž spolu už v talianskom tíme Liquigas.

"Petra jednoducho nemôžete s nikým zrovnávať. Nik sa mu nevyrovná ako atlétovi, ale ani ako osobnosti. Za posledných sto rokov tu nebol nikto ani len podobný. Je jedno, či ide o interview, alebo o večeru pri spoločnom stole, vždy bude tou najlepšou tvárou pre cyklistiku. Ak by som chcel mať idol, alebo človeka, ktorý ma bude reprezentovať ako cyklistu, vyberiem si práve jeho. On je totiž ten najväčší dôvod, prečo som si vybral Boru,“ dodal Oss.

Svoje sily spoja už na prvých pretekoch v sezóne. Oss aj Sagan sa chystajú v januári na Tour Down Under do Austrálie. Bok po boku strávia celú jar na monumentálnych klasikách, Oss má v pláne aj Tour de France.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #Daniel Oss