Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kolosálna hlúposť. Lobato sa predávkoval liekmi, čaká ho vyhadzov

Španiel Juan José Lobato patrí vo veku 28 rokov už medzi skúsených cyklistov. Nad jeho počínaním, za ktoré ho čaká vyhadzov z tímu LottoNL-Jumbo, sa však zastavuje rozum.

18.12.2017 07:53
Lobato Foto: ,
Juan José Lobato (v strede) nosil v úvode Tour de France 2013 bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára.
debata (2)

Lobato sa počas tréningového kempu holandskej stajne v Girone predávkoval liekmi na spanie, ktoré užil bez nariadenia tímového lekára. Španiela v sobotu ráno našli členovia tímu v posteli a napriek snahe ho nedokázali zobudiť.

A čo horšie, Lobato poskytol neschválené lieky aj svojim mladším kolegom Antwanovi Tolhoekovi a Pascal Eenkhoornovi, ktorí skončili podobne. Pre Lobata a Eenkhoorna musela prísť záchranka a obaja strávili nasledujúcich 24 hodín v nemocnici na pozorovaní.

„Lobato bez vedomia lekára užil lieky Noctamid a Stilnox. Navyše ich proti tímovým predpisom distribuoval medzi kolegami. Všetkých troch sme poslali domov. Lobato zrejme u nás skončil, je len veľmi malá šanca, že by u nás pokračoval. Tolhoek a Eenkhoorn absolvujú pohovor s manažmentom a potom uvidíme, či u nás dostanú druhú šancu,“ uviedol pre portál Cyclingnews hovorca LottoNL-Jumbo.

Ten zároveň poprel správy niektorých holandských médií, podľa ktorých zohral v celej veci aj alkohol. Pre Lobata bola uplynulá sezóna prvou v tíme LottoNL-Jumbo, predtým pôsobil v Movistare. Zmluvu s Holanďanmi mal mať ešte jeden rok.

Počas kariéry dosiahol 14 etapových triumfov, na monumente Miláno-San Remo skončil v roku 2014 na štvrtom mieste.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #LottoNL-Jumbo #Juan José Lobato #lieky na spanie