Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Astana zostala bez lídra, Vinokurov zúri. Aru sa rozhodol, že odíde ku konkurencii

Odchod talianskeho cyklistu Fabia Arua z Astany do tímu SAE Emirates bude mať zrejme právnu dohru. Kazašská stajňa totiž mieni svojho doterajšieho lídra zažalovať o náhradu škody. Vyhlásil to manažér Astany Alexander Vinokurov.

31.10.2017 11:22
Fabio Aru Foto: ,
Fabio Aru.
debata

„Budeme od neho požadovať nejakú kompenzáciu za spôsobenú škodu, pretože sme ostali bez špičkového jazdca. Sme vďační, že v našom tíme strávil toľko rokov, takže je to nepríjemné, ale sám si vybral,“ povedal Vinokurov na adresu dvadsaťsedemročného víťaza Vuelty z roku 2015.

Tím SAE Emirates potvrdil v polovici októbra, že sa s Aruom dohodol na trojročnej zmluve. Astana pritom dúfala, že si lídra udrží vďaka dodatku v zmluve, podľa ktorého by musel zostať, ak by tím dorovnal ponuku konkurencie. Aru ale chcel po šiestich rokoch zmenu a podľa niektorých informácií sa musel dokonca zo zmluvy vykúpiť.

O jeho chystanom odchode informovali už skôr niektoré médiá, Vinokurov ale tvrdí, že tím o tom do poslednej chvíle nič nevedel. „Teraz to bude na právnikoch, nedal nám inú možnosť. Mal nám to povedať hneď po Tour, aby sme sa mohli priateľsky dohodnúť,“ povedal Vinokurov.

„S uvoľneným rozpočtom sme mohli podpísať iného jazdca, ako napríklad (Rigoberto) Urán. Vtedy na to bol ešte čas. Teraz už nenájdeme nikoho, všetci sú niekde viazaní,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #astana #Fabio Aru