Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Milé slová na privítanie. Ja som tu líder, odkázal Quintana Landovi

Ak sa španielsky cyklista Mikel Landa nádejal, že by po prestupe do Movistaru mohol byť lídrom stajne na Tour de France 2018, tak ho slová jeho konkurenta a tímového kolegu Naira Quintanu nepotešili. Kolumbijčan sa jasne vyjadril, že on bude hlavným mužom Movistaru aj v nadchádzajúcej sezóne a že ostatní kolegovia sa s tým budú musieť vyrovnať.

27.10.2017 11:37
debata
Nairo Quintana (vľavo) dal jasne najavo, kto je... Foto: SITA/AP, Peter Dejong
Quintana Nairo Quintana (vľavo) dal jasne najavo, kto je lídrom stajne Movistar.

Quintana v rozhovore pre španielsky denník El País uviedol, že Landa ako nový muž v Movistare bude musieť akceptovať svoju úlohu v tíme.

„Eusebio Unzué (manažér Movistaru) angažoval posilu a ja som za to rád. Landa je výborný cyklista. Každý sa čoskoro dozvie svoju pozíciu v tíme, ale líder je jasný. A to som ja,“ vravel Quintana a pokračoval:

"Landa nám určite pomôže, ale v konečnom dôsledku to budem ja, kto musí na pretekoch Grand Tours urobiť výsledky a uspokojiť sponzora. Verím, že si správne vyberiem preteky tak, aby som bol pred Tour 2018 vo výbornej forme.

Ambíciu viesť Movistar na pretekoch Grand Tour má aj Alejandro Valverde. Španielsky veterán údajne súhlasil s tým, že Quintana bude hlavným mužom na Tour de France a on si vyberie Giro d'Italia alebo Vueltu.

„Ešte sme sa všetci nestretli. Keď sa tak stane, sadneme si spolu a podelíme úlohy. Sme spokojní, že máme nového kvalitného jazdca, lebo Landa tímu určite pomôže,“ dodal Quintana.

Prvý predsezónny kemp Movistaru sa uskutoční na prelome novembra a decembra. Dohodnú sa Quintana, Valverde a nový muž Landa alebo bude musieť zasiahnuť manažment tímu?

debata chyba
Viac na túto tému: #Nairo Quintana #Movistar #Mikel Landa #UCI WorldTour