Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Taliansky supertalent sa teší do Bory a vraví: Sagan nemá konkurenciu

Nemecký tím Bora-Hansgrohe sa chce definitívne zaradiť medzi cyklistickú elitu v rámci UCI World Tour a pred budúcou sezónou sa opäť posilnil. Ambiciózna stajňa, ktorá pre ročník 2017 získala hviezdne trio Peter Sagan, Rafal Majka, Leopold König, nakupovala vo veľkom aj tento rok.

20.10.2017 14:20
Formolo Foto: ,
Davide Formolo bude od novej sezóny jazdiť za stajňu Bora-Hansgrohe.
debata

Okrem Daniela Ossa a Petera Kennaugha Boru posilní aj Davide Formolo. Taliansky supertalent uplynulé štyri sezóny pôsobil v tíme Cannondale-Drapac.

Dvadsaťštyriročný rodák z mestečka Negrar bude mať ambície najmä v pretekoch Grand Tour, počítajú s ním aj na ardenské klasiky. Formolo vlani skončil na deviatom mieste na Vuelte, na konte má aj víťaznú etapu z Gira d'Italia 2015. Na tohtoročnom Gire obsadil v celkovej klasifikácii desiatu priečku.

„Je to talentovaný cyklista, v Taliansku ho považujú za druhého Ivana Bassa. Hoci je stále mladý, dosiahol už niekoľko impozantných výsledkov. Chceme mu pomôcť urobiť ďalší krok v kariére,“ uviedol tímový manažér Bory Ralph Denk.

Formolo sa naposledy predstaví v drese Cannondalu-Drapac na tohtotýždňových pretekoch v Japonsku. A mysľou sa už pomaly pripravuje na pôsobenie v novom tíme.

„Verím, že Bora-Hansgrohe bude pre mňa ideálnym pôsobiskom. Chcel a musel som vyskúšať niečo nové. Chcem posúvať svoje limity a verím, že v novom tíme to dokážem,“ vravel Formolo.

K novému angažmán mu podľa neho pomohli kvalitné výkony na Liège-Bastogne-Liège a Giro d'Italia 2017.

„Zvolil som si Boru a verím, že to bola dobrá voľba. Je to mladý tím, ale má dlhodobé ciele. Peter Sagan je veľké, veľké meno. Je to najlepší jazdec súčasnosti. Ale Bora nie je iba o ňom. Majú Rafala Majku, Lea Königa, podpísali Peta Kennaugha, Daniela Ossa a napokon aj mňa,“ pokračoval jazdec s prezývkou Skala, ktorý v Cannondale v roku 2014 pôsobil aj s Petrom Saganom.

Formola potešila správa, že Cannondale sa vyhol plánovanému bankrotu a bude pokračovať v profipelotóne minimálne v ďalšej sezóne.

„Samozrejme, mám už nový tím, ale keď hrozilo, že Cannondale by zbankrotoval, bolo mi z toho smutno. Pre niektorých jazdcov by bolo zložité si nájsť nové pôsobisko v tak krátkom čase a preto so rád, že sa našiel nový sponzor a stajňa pokračuje,“ vravel.

Druhá polovica sezóny bola pre neho náročná, potýkal sa so zraneniami a chorobami. „Urobil som chybu. Po pretekoch Critérium du Dauphiné som si doprial pauzu a to som nemal robiť. Vrátil som sa do tréningového procesu, ale začali ma prenasledovať choroby. Po každom tréningu som mal teploty. Dlho som nevedel čo mi je. A to ovplyvnilo zvyšok sezóny.“

S Cannondaleom sa chce rozlúčiť na víťaznej vlne. „Verím, že v Japonsku urobíme dobré výsledky. Budeme pracovať pre Rigoberta Urána, chceme ho potiahnuť k celkovému triumfu,“ dodal Formolo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Davide Formolo #Bora-Hansgrohe #UCI WorldTour