Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Získali všetky okrem žltého. Slovenskí cyklisti brali v Afrike tri tričká

Cyklisti banskobystrickej Dukly zbierali v uplynulých dňoch tričká a body do rebríčka UCI na africkom kontinente.

17.10.2017 11:34
Juraj Bellan Foto: ,
Juraj Bellan z tímu Dukla Banská Bystrica.
debata
So skúsenými Palčákom a Mahďarom štartovali na pretekoch Grand Prix Chantal Biya, zaradených do kategórie UCI 2.2, štyria jazdci do 23 rokov Cully, Bellan, Foltán a Vlčák. Slováci si vybojovali dve etapové víťazstvá, stali sa najúspešnejším tímom a domov si vezú tri tričká a 94 bodov UCI.

Bodovací a vrchársky dres patrí Mahďarovi a dres najlepšieho mladého jazdca Cullymu, ktorý vyhral prvú etapu a celkovo skončil na druhom mieste. Mahďar bol celkovo tretí a Bellan, ktorý triumfoval v poslednej etape, sa stal celkovo štvrtým najúspešnejším mužom pelotónu.

„Chalani boli naozaj výborní, spolupracovali aj ako tím, podávali výkony aj ako samotní jednotlivci. Som veľmi rád, že bodovali práve mladí dvadsaťtrojkári, čo je dôležité pre kvalifikáciu na MS 2018. Najmä mladí tu získali ohromné skúsenosti a prilepšili o slušné vreckové. Som veľmi rád, že sa nezľakli, to bola ich najväčšia slabina. Dokázali prelomiť bariéru v hlave a ukázať aj sebe, že na to majú. Na vlastnej koži konečne videli, že keď plnia pokyny, vyťažia z toho maximum. Verím, že skúsenosti zužitkujú aj v ďalších pretekoch,“ sumarizoval Martin Fraňo, športový riaditeľ cyklistického tímu Dukly B. Bystrice.

Cyklistov Dukly čaká na budúci mesiac ďalšie podujatie v Afrike – Tour du Rwanda.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Palčák #Juraj Bellan #Ján Andrej Cully #Martin Mahďar