Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan odštartuje novú sezónu tradične. Medzi klokanmi

Aktuálnu sezónu ukončil po zisku tretieho titulu majstra sveta za sebou, ale už začína myslieť na tú novú. Slovenský cyklista Peter Sagan odštartuje súťažný rok 2018 na pretekoch Tour Down Under (TDU) v Južnej Austrálii.

11.10.2017 10:37
debata

V uliciach Adelaide a okolí sa v termíne 13.-21. januára uskutoční jubilejný 20. ročník populárnych pretekov. Sagan tam štartoval aj vlani, bolo to pre neho prvé súťažné podujatie v pozícii lídra stajne Bora-Hansgrohe.

Na TDU 2017 počas šiestich etáp obsadil trikrát druhé miesto, zakaždým ho v záverečnom špurte zdolal len domáci Caleb Ewan. Ten sa stal aj víťazom bodovacej súťaže, z celkového triumfu sa tešil jeho krajan Richie Porte.

Sagan bude druhý rok po sebe po Austrálii jazdiť v dúhovom drese svetového šampióna. Rovnako ako vlani sa teší aj na teplé počasie.

„Veľmi sa teším, že opäť začnem sezónu v Austrálii. Ikonické preteky majú všetko – náročnú trať plnú výziev, príjemné počasie i vášnivých fanúšikov, ktorí vedia vytvoriť skvelú atmosféru,“ nechal sa počuť trojnásobný majster sveta a dodal:

„Úspešný štart do sezóny je dôležitý. Verím, že sa nášmu tímu bude dariť. V Austrálii na to budeme mať ideálne podmienky.“

Sagan sa aj v Austrálii teší veľkej popularite. V januári mu na pretekoch robila spoločnosť aj jeho manželka Katka, ktorá by koncom aktuálneho roka mala porodiť ich prvého spoločného potomka.

Minister turizmu štátu Južná Austrália Hon Leon Bignell je presvedčený, že mená ako Sagan, Esteban Chaves či domáce hviezdy Porte, Ewan, Jay McCarthy sú zárukou toho, že Tour Down Under sa zaradil medzi medzi najatraktívnejšie cyklistické podujatia mimo Európy.

„To, že k nám druhý rok po sebe prídu elitní jazdci ako napríklad Peter Sagan je pre nás potvrdenie, že svoju prácu robíme dobre. Peter je skvelý zabávač a už teraz je jeden z najlepších jazdcov histórie. Som presvedčený, že fanúšikovia mu budú búrlivo fandiť,“ uviedol Bignell.

Účasť Sagana si pochvaľuje aj riaditeľ pretekov Mike Turtur. „Fanúšikovia boli nadšení, že k nám prišiel majster sveta a rovnakú radosť im urobíme aj v ďalšej edícii. Vlani bol Peter trikrát druhý, som presvedčený, že bude chcieť ukoristiť aspoň jedno víťazstvo. Všetci sa na to tešíme,“ vyhlásil Turtur.

Preteky tento rok navštívilo 840 000 ľudí, v januári chcú organizátori tento rekord ešte vylepšiť. Do rozpočtu Južnej Austrálie podujatie prinieslo 56,5 milióna austrálskych dolárov (37 miliónov eur).

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour Down Under #Bora-Hansgrohe #UCI WorldTour