Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostane Sagan odmenu za zlato? Organizátorom MS hrozí bankrot

I keď si nedávny šampionát v cestnej cyklistike v Bergene vyslúžil prevažne pozitívne ohlasy, pre organizátorov skončil finančnou katastrofou. Ako uviedli nórske médiá, národný cyklistický zväz momentálne balansuje na hranici bankrotu a bude musieť požiadať o pomoc vládu.

30.09.2017 09:24
Peter Sagan, Alexander Kristoff, Michael Matthews Foto: ,
Trojnásobný zlatý medailista z MS Peter Sagan (v strede), strieborný Alexander Kristoff (vľavo) a bronzový Michael Matthews.
debata (14)

Podľa denníka Bergens Tidende má norská federácia na účte približne 156 miliónov nórskych korún (16 550 400 eur), ale konečný účet za šampionát sa vyšplhal na 220 miliónov (23 369 500 eur).

Za prekročenie pôvodného rozpočtu môžu rôzne faktory, napríklad nižší príjem od sponzorov, malý záujem o balíčky pre platiacich návštevníkov či zhoršený kurz nórskej koruny voči euru.

Organizátorom vydarenej športovej akcie sa rozhodli pomôcť cyklistickí fanúšikovia, ktorí spustili tzv. crowdfundingovú kampaň.

Zatiaľ sa vyzbieralo 3,5 milióna nórskych korún, a aj keď ich iniciatíva s najväčšou pravdepodobnosťou nebude sama o sebe na vymazanie dlhu stačiť, organizátorov MS potešila.

„Je to neuveriteľný príbeh. Dokazuje to, že si diváci užili skvelé chvíle a šampionát pre ľudí v Bergene veľa znamenal,“ uviedol šéf organizačného výboru MS Helge Stormoen.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike #Bergen 2017