Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pocta Saganovi. Čo o ňom povedal jeho veľký rival?

Peter Sagan má u súperov veľký rešpekt, ktorý sa len zväčšil po zisku tretieho titulu majstra sveta za sebou. Ako zatiaľ posledný mu zložil poctu jeho taliansky rival Vincenzo Nibali.

29.09.2017 12:33
debata (5)
Petra Sagana uznáva aj jeho rival a bývalý... Foto: SITA/AP, Gian Ehrenzeller
Peter Sagan Petra Sagana uznáva aj jeho rival a bývalý tímový kolega Vincenzo Nibali.

„Žralok z Messiny“ patrí medzi žijúce legendy cestnej cyklistiky. Fenomenálny univerzál je jedným zo šiestich jazdcov histórie, ktorý vyhral všetky preteky Grand Tour. Španielsku Vueltu ovládol v roku 2010, Tour de France o štyri roky neskôr a na Giro d'Italia triumfoval dokonca dvakrát (2013, 2016).

Spolu so Saganom ho viaže nielen rivalita, ale aj priateľstvo. Spoločne pôsobili v tíme Liquigas. Talian sledoval MS v Bergene v pokoji svojho domu v Lugane a bol úprimne šťastný, že slovenský triumfátor zavŕšil zlatý hetrik.

„Sagan je tou najlepšou osobou, ktorá mohla vyhrať titul. Je mojím priateľom a vždy preteká naplno. Som skutočne rád, že vyhral. Samozrejme, fandil som Talianom, ale veľa ľudí – vrátane mňa – bolo šťastných, že vyhral Peter,“ uviedol Nibali v rozhovore pre La Gazzetta dello Sport a dodal:

„Každý vie, že Peter dokáže dominovať v šprintoch aj po náročnej trati tak, ako to ukázal v Bergene. Pamätám si na skutočne náročnú etapu na pretekoch Tirreno-Adriatico, ktorú tiež vyhral. Verím, že na budúcoročných MS v Innsbrucku ho všetci ostatní potrápime.“

Nibali si presne pamätá na moment, keď Sagana stretol po prvýkrát.

„Bolo to cez zimu v Dolomitoch. Rád sa zabávam na horskom bicykli v snehu, robil som rôzne kúsky. Potom prišiel Peter a nad jeho kontrolou bicykla som len žasol. Nevedel ani slovo po taliansky či anglicky, ale už vtedy ukázal, ako skvelo ovláda svoj stroj,“ spomínal Nibali.

Fenomenálny Talian v súčastnosti jazdiaci za stajňu Bahrain-Merida ukončí sezónu na klasike Okolo Lombardska. 111.ročník slávnych pretekov je na programe 7. októbra. Ak Nibali uspeje, dosiahne jubilejný 50. triumf v profipelotóne.

„Po páde na Vuelte som už v poriadku. Verím, že na Okolo Lombardska zúročím formu, ktorú som mal v druhej polovici sezóny a sezónu ukončím na víťaznej vlne,“ zaželal si Nibali.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike #Vincenzo Nibali #UCI #Bergen 2017