Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Tri-Peter. Najlepší!

Sagan už nemôže vyhrať. Ak by sa mu to náhodou podarilo, Belgičania budú za hlupákov, prskal šťavnato jeden z belgických kolegov pred štartom pretekov.

26.09.2017 06:00
Peter Sagan, David Lappartient Foto: ,
Obhajca titulu Peter Sagan pred štartom pretekov na MS v Bergene s prezidentom UCI Davidom Lappartientom.
debata (4)

Glorifikované hviezdy jeho tímu môžu po nedeli zavesiť bicykel na klinec a hlásiť sa na úrade práce. Slovenský šampión ich opäť dobehol ako malých chlapcov. Vedeli o ňom všetko, šili taktiku proti nemu a nebolo im to nič platné. Vyhral aj tretí raz za sebou.

Pred rokom v Dauhe mu otvorili cestu k titulu a z Bergenu odchádzala rozladená cyklistická veľmoc zasa s prázdnymi rukami.

Sagan mal za chrbtom päťčlenný tím, z ktorého okrem neho dorazil do cieľa len jediný cyklista – jeho brat Juraj. Belgičania, Real Madrid cyklistiky, deväťčlennú silu na čele s olympijským šampiónom z Ria. Tesne pred cieľom unikali vpredu dva ich tromfy – Van Avermaet i Gilbert – lepšiu pozíciu na úspech si už nemohli ani želať.

Alebo Nóri. Ušili trať na svojich borcov, jeden z nich bol 50 metrov pred cieľom ešte na čele a severania sa už videli v cyklistickom nebi. Ale prvý bol opäť – Sagan.

Doteraz zabehané cyklistické stereotypy padajú ako hnilé hrušky zo stromu. Preteky jednotlivcov sú spravidla veľkou lotériou, na ktorú si nik nestaví veľké peniaze. Favoriti v tejto disciplíne nevyhrávajú, zvíťaziť môže pomaly tretina jazdcov z pelotónu.

V Bergene to neplatilo. V prvej šestke sa ocitli všetky mená, o ktorých sa vravelo ako o horúcich favoritoch. Chýbal azda len domáci Boasson Hagen, ktorý stratil na šampióna minútu. Ukazuje sa, že kto je dobrý, je dobrý.

A Sagan najlepší. Pre cyklistický svet od nedele Tri-Peter.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike #názor Michala Zemana