Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kristoff si 150 metrov pred cieľom myslel, že získa zlato. Sagan bol blízko

Dve hviezdy nórskej cyklistiky Alexander Kristoff a Edvald Boasson Hagen odhodili za hlavu staré spory a sľúbili cyklistickému národu, že budú tentoraz spolupracovať, aby zdolali Sagana a získali pre Nórsko vytúžené zlato. Získalo ho prvý a posledný raz v roku 2010 - zásluhou Thora Hushovda.

25.09.2017 15:24
Bergen, MS, vlajky Foto: ,
Záplava nórskych vlajok popri trati hromadných pretekov MS v Bergene.
debata

Obaja súčasní nórski špičkoví jazdci už majú zo šampionátu striebro – Hagen ho vybojoval pred piatimi rokmi a Kristoff v nedeľu. Pred rokom v Dauhe ich rivalita pomohla slovenskému šampiónovi a finišovali až za ním.

„Ešte stopäťdesiat metrov pred cieľom som si myslel, že budem majstrom sveta,“ popisoval Kristoff. „Dúfal som, že Sagan nie je za mojím zadným kolesom. Ale, žiaľ, bol tam, bol príliš blízko ku mne.“

Nórsky cyklista sa domnieva, že v záverečnom šprinte neurobil nijakú podstatnejšiu chy­bu.

„Spravil som všetko, ako som mal. Problém bol len v tom, že Sagan mal v závere viac síl, možno bol čerstvejší ako ja,“ zdôraznil.

Peter Sagan zdoláva v cieli Nóra Alexandra... Foto: Reuters, NTB SCANPIX
Peter Sagan Peter Sagan zdoláva v cieli Nóra Alexandra Kristoffa a stáva sa tretíkrát za sebou majstrom sveta.

Slovenský cyklista vyfúkol prvenstvo už raz aj Austrálčanovi Michaelovi Matthewsovi pred dvoma rokmi v Richmonde, kde Sagan ušiel všetkým a sólo zakončil premiérovým titulom. Austrálčan, ktorý je takpovediac polovičným Slovákom, lebo má za manželku Slovenku (takisto Katarínu) a na Slovensko chodí často súkromne, neskrýval mierne sklamanie z bronzovej medaily.

„Samozrejme, medaila ma teší, ale chcel som zlato. Asi 500 metrov pred cieľom ma v hlavnej skupine na chvíľu zavreli a vynaložil som dosť energie, aby som sa dostal zasa na čelo. Tá mi potom vo finiši chýbala,“ vysvetlil v cieli.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike #Alexander Kristoff