Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter má nohy na víťazstvo. Potrebuje len šťastie, veria fanúšikovia

Nórsky Bergen zažil veľkú inváziu cyklistických fanúšikov z celého sveta. Malebné mesto zaplavili aj slovenské vlajky, dresy, portréty a kresby Petra Sagana. Nikomu zo slovenských priaznivcov nechýba optimizmus.

24.09.2017 14:56
Michal Dubaj, Erik Tibenský Foto: ,
Michal Dubaj a Erik Tibenský priviezli do Bergenu obrovský Saganov portrét.
debata

„Zo zahraničných pretekárov tu má Peter Sagan určite najlepšiu a najpočetnejšiu podporu,“ vraví Bratislavčan Michal Dubaj. Do Bergenu pricestoval aj s ďalšími kamarátmi. Na ďalekú cestu vyrazili mikrobusom. Najskôr do Rostocku, odtiaľ pokračovali na trajekte a potom ich čakala ďalšia cesta do dejiska svetového šampionátu.

„Chystali sme sa tento rok aj na Tour de France, ale nevyšlo nám to, preto sme radi, že sme sa dostali aspoň do Bergenu. Sme presvedčení, že Peter má nohy na víťazstvo, ale k ním je potrebné vždy aj šťastie. Ale smoly mal už dosť,“ pokračoval Trnavčan Erik Tibenský.

Slovenskí fanúšikovia zdôrazňujú, že pre nich je Sagan víťaz bez ohľadu na výsledok. „Už toho dosiahol veľmi veľa a všetko, čo urobí navyše, to budú bonbóniky v jeho kariére,“ vraveli.

Napriek tomu, že medzi najväčších súperov Sagana patria aj Nóri, s domácimi priaznivcami nemali problémy.

„Aj oni uznávajú, že Sagan je výnimočný. Tvrdili, že ak to nevyjde ich jazdcom, nech zvíťazí Peťo.“

Manželia Alena a Jaroslav Špeťkovci z Partizánskeho sa rozhodli povzbudiť Sagana a jeho spolujazdcov na svetovom šampionáte po prvý raz.

Manželia Alena a Jaroslav Špeťkovci majú bohatý... Foto: Pravda, Michal Zeman
Alena Špeťková, Jaroslav Špeťko Manželia Alena a Jaroslav Špeťkovci majú bohatý archív Saganových úspechov.

„Doteraz sme mu držali palce pred televíznymi obrazovkami, ale teraz sme chceli byť pri tom osobne. Aj keď sme sa na podobnom podujatí ešte nikdy nezúčastnili, cyklistiku sledujeme pozorne. Máme dokonca bohatý archív, nahrané mnohé Petrove preteky, videli sme ich aj viackrát,“ vysvetlila hlava rodiny.

Jaroslav sa spolu so synom venuje cyklistike aj aktívne, absolvovali viaceré maratóny, tento rok prešli na bicykli z Košíc do Partizánskeho.

Manželia využili túto príležitosť, aby navštívili syna Mateja, ktorý práve absolvuje študijný pobyt v nórskom Trondheime. Na preteky do Bergenu pricestoval za rodičmi šesťsto kilometrov a spolu podporujú slovenského šampióna v obhajobe titulu.

„Nóri si postavili trať pre svojich reprezentantov a v pelotóne je množstvo kvalitných cyklistov, ktorí majú šancu na zlato. Preto nebudeme sklamaní ani v prípade, keď Peter nevyhrá. Ale ak sa mu to podarí, bude to niečo fantastické a budeme radi, že sme boli pri tom,“ vyjadril sa Jaroslav Špeťko na štarte pretekov.

Historický úspech Petra Sagana na MS v Bergene Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Cyklisti na štarte hromadných pretekov MS v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike