Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Odhodená bunda spôsobila ťažký pád mladého Slováka

Preteky jednotlivcov v sobotňajšej juniorskej súťaži na šampionáte v Bergene, od ktorej si slovenská cyklistika dosť sľubovala, sa začali malou športovou tragédiou pre Tomáša Meriača.

24.09.2017 14:41
Juniori, Bergen Foto: ,
Cyklisti v pretekoch jednotlivcov v juniorskej súťaži na šampionáte v Bergene.
debata

Skončil v rukách lekárov a napokon mal šťastie v nešťastí, že vyviazol síce so zodratou kožou na viacerých miestach na tele, ale len s menšími zraneniami.

Jeho ťažký pád spôsobila kuriózna situácia. Jeden z pretekárov odhadzoval bundu, ktorá sa mladému Slovákovi zamotala do kolesa a nasledoval krkolomný pád. Okamžite ho odviezla sanitka.

„Som celý doudieraný, ale našťastie, dopadlo to celkom dobre,“ vravel po pretekoch v úplne roztrhanom a zakrvavenom drese. Aj na tvári mal prelepené viaceré rany. „Lekár mi musel zašívať bradu,“ dodal.

Preteky nedokončil zo slovenskej štvorice ani Adam Foltán, ktorý mal takisto hneď v úvode pád, Matej Blaško stratil 2:45 min na víťazného Dána Juliusa Johansena, ktorý triumfoval po dlhom záverečnom sóle.

Podľa očakávania krok s najlepšími držal najväčší slovenský talent Matúš Štoček, ktorý finišoval v skupine, ktorá stíhala Johansena a napokon obsadil 21. miesto.

„Dokázal som sa na ťažkom okruhu udržať v hlavnej skupine, ale škoda, že som neskončil aspoň v prvej dvadsiatke, o jedno miesto vyššie, bolo by to krajšie. Usiloval som sa stále držať vpredu, na najťažšom kopci som bol vždy medzi piatimi najlepšími, ale išlo sa vysoké tempo a v poslednom kole som už toho mal dosť. Na konci mi chýbali sily. Podobné dlhé preteky mávame naozaj len výnimočne,“ približoval.

Náročná trať bola nad sily skúsenej cyklistky Alžbety Bačíkovej – Pavlendovej, ktorá však na MS na ceste štartovala prvý raz. V pelotóne bola jediná Slovenka a napokon preteky nedokončila.

„Bolo to náročnejšie, ako to vyzeralo na mape… Tempo bolo vysoké a kopce ma stáli veľa síl. Na premiérový šampionát som sa tešila a mrzí ma, že som nedošla do cieľa, rozhodcovia ma stiahli, keď som mala desaťminútovú stratu na čelo pretekov,“ vravela.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v cyklistike #Alžbeta Pavlendová #Matúš Štoček #Tomáš Meriač