Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juniorský titul v Bergene získal po sóle Johansen, Štoček na 21. mieste

Dán Július Johansen sa stal víťazom pretekov s hromadným štartom v kategórii juniorov na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v nórskom Bergene.

23.09.2017 13:15 , aktualizované: 17:14
Bergen, juniori, MS v cyklistike Foto: ,
Pelotón pretekov juniorov na MS v Bergene.
debata (1)

Na 133,8 km dlhej trati v Bergene dosiahol víťazný čas 3:10:48 h a k striebru z časovky na augustových majstrovstvách Európy v Herningu pridal do zbierky zlato z pretekov s hromadným štartom.

Osemnásťročný .Johansen predviedol v záverečných 15 km sólojazdu za titulom. Keď mal 5 km pred cieľom náskok 35 sekúnd pred skupinkou prenasledovateľov, mal titul takmer vo vrecku. Parádnou tempojazdou svoj náskok napokon zvýšil na konečných 51 sekúnd, striebro a bronz si vybojovali Taliani Luca Rastelli a Michele Gazzoli. Najlepší Slovák Matúš Štoček (CyS – Akadémia Petra Sagana) bol tiež súčasťou stíhacej skupiny a finišoval rovnako s odstupom 51 sekúnd na 21. priečke.

„Som rád, že som sa dokázal udržať v hlavnej skupine, bola to veľmi ťažká trať. Škoda toho jedného miesta, že to nebolo do najlepšej dvadsiatky, ale myslím si, že to bol celkom fajn výkon z mojej strany. Verím, že v budúcnosti v kategórii do 23 rokov to už bude len lepšie,“ uviedol Matúš Štoček, citoval ho špecializovaný web cycling-info.sk.

„V poslednom kole na 'kockách'som už mal toho všetkého dosť, ale ešte som sa snažil vydať všetko zo seba do záverečného finišu,“ dodal Štoček.

Ďalší slovenský reprezentant Matej Blaško obsadil 52. miesto s mankom 2:45 min na víťaza, zostávajúci dvaja Slováci Adam Foltán a Tomáš Meriač preteky nedokončili.

V druhej časti pretekov juniori absolvovali štyrikrát okruh po Bergene v dĺžke 19,1 km, ktorého súčasťou bol aj obávaný Lososí kopec (dĺžka 1,4 km, priemer 6,5%), kde sa budú odohrávať možno rozhodujúce boje aj v nedeľňajších elitných pretekoch mužov s obhajcom titulu Petrom Saganom.

MS v cestnej cyklistike – Bergen:
Juniori (Bergen – Bergen, 133,8 km): 1. Julius Johansen (Dán.) 3:10:48 h, 2. Luca Rastelli +51 s, 3. Michele Gazzoli (obaja Tal.), 4. Niklas Markl (Nem.), 5. Jake Stewart (V. Brit.), 6. Florian Kierner (Rak.),… 21. Matúš Štoček – všetci +51,…52. Matej Blaško +2:45,… Adam Foltán a Tomáš Meriač (všetci SR) nedokončili.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v cyklistike #Július Johansen #Matúš Štoček