Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatý hetrik v ohrození? Sagana pred MS trápi choroba

Peter Sagan sa mal pôvodne na svetovom šampionáte v nórskom Bergene predstaviť aj v nedeľňajšej tímovej časovke. Jeho tím Bora-Hansgrohe v priebehu týždňa ale oznámil, že dvojnásobný majster sveta sa bude sústrediť výlučne na obhajobu titulu v pretekoch s hromadným štartom. Za odhlásením Sagana z tímovej časovky sú aj zdravotné problémy.

17.09.2017 10:24
debata
Peter Sagan po triumfe na pretekoch UCI Grand... Foto: SITA/AP, Jacques Boissinot
Peter Sagan Peter Sagan po triumfe na pretekoch UCI Grand Prix Cycliste v Québecu.

Sagan ochorel po príchode z Kanady, kde trénoval vo vysokých nadmorských výškach a absolvoval dva preteky. V Québecu vyhral, dosiahol jubilejný stý triumf v profikariére a ukázal, že pred začiatkom MS je v skvelej forme. Dobrú náladu však narušila choroba.

Ako prvý o nej informoval športový riaditeľ Bory Enrico Poitschke, ktorý potvrdil informácie pre nórsku televíziu TV2. Uviedol, že Sagana trápi teplota a zapálené hrdlo. Slovákov tréner Patxi Vila pre portál Cyclingnews povedal, že problémy jeho zverenca nie sú nijakým spôsobom vážne.

„Áno, mal ísť aj v tímovej časovke. Ale keďže sa u neho objavili nie vážne zdravotné problémy, rozhodli sme sa, že časovku vypustí. V pokoji bude trénovať doma a do Nórska priletí až pred pretekmi s hromadným štartom. Má problémy s hrdlom, ale niet sa čoho obávať,“ uviedol Vila.

Preteky s hromadným štartom sú na programe 24. septembra.

V tíme Bora-Hansgrohe sa v časovke na 42,5 km predstavia špecialisti na túto disciplínu Poliak Maciej Bodnar a Čech Jan Bárta, ako aj Lotyš Aleksejs Saramotinš. Zostavu dopĺňajú Nemec Marcus Burghardt a Rakúšania Patrick Konrad s Lukasom Pöstlbergerom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike #Bora-Hansgrohe #Bergen 2017