Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kwiatkowski chce zdolať Sagana. Prišiel však o kolegu

Rafal Majka bude chýbať v zostave Poľska v pretekoch s hromadným štartom na majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v nórskom Bergene. Kolega Petra Sagana v tíme Bora-Hansgrohe a víťaz jednej z etáp na nedávnej Vuelte si sťažoval na bolesti chrbta a na lekárskych testoch v Nemecku mu diagnostikovali menší hematóm. Informuje o tom web cyclingnews.com s odvolaním sa na TVN24.

16.09.2017 15:29
debata
Peter Sagan (v zelenom drese) a Rafal Majka (v... Foto: SITA/AP, Stephane Mantey
France Cycling Tour de France Peter Sagan (v zelenom drese) a Rafal Majka (v bodkovanom) na Tour de France 2016.

Rafala Majku na svetovom šampionáte nahradí ďalší člen tímu Bora-Hansgrohe Pawel Poljanski. V silnej poľskej zostave figurujú aj Maciej Bodnar, Maciej Paterski, Michal Golas, Lukasz Wisniowski a tiež majster sveta spred troch rokov Michal Kwiatkowski.

Bodnar and Marcin Bialoblocki sa predstavia aj v individuálnej časovke (20. 9.), resp. Bodnar vo farbách Bory nebude chýbať ani v tímovej jazde proti chronometru (17. 9.).

Lídrom poľského tímu v pretekoch s hromadným štartom (24. 9.) a jedným z veľkých vyzývateľov Petra Sagana v boji o tretí titul majstra sveta bude práve Kwiatkowski.

Saganov rovesník sa už nechal počuť, že práve so slovenským reprezentantom by si to rád rozdal pred cieľom o víťazstvo. Poliaci budú mať svoju favoritku aj v ženskej časti pretekov s hromadným štartom (23. 9.), kde bude mať medailové ambície Katarzyna Niewiadomá.

Slovenskí fanúšikovia nemajú Kwiatkowského príliš v láske. Najmä po tom, čo predviedol na tohtoročnej klasike Miláno – San Remo. V úniku so Saganom vôbec nespolupracoval, držal sa v závese a potom zaútočil v závere.

Záver klasiky Miláno - San Remo 2017.
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Rafal Majka #UCI #majstrovstvá sveta v cyklistike