Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan a spol. s ním už nepočítajú. Ktorý Čech končí v Bore?

Český cyklista Jan Bárta sa účasťou na svetovom šampionáte v nórskom Bergene rozlúči so sezónou, po ktorej skončí v elitnom tíme Bora-Hansgrohe. Nemecká stajňa, ktorej dres oblieka od roku 2010, s ním už do budúcna nepočíta. Na šampionáte v Nórsku si tak 32-ročný rodák z Kyjova bude snažiť vyjazdiť aj nový angažmán.

13.09.2017 16:56
debata (3)
Jan Bárta si musí hľadať nového zamestnávateľa. Foto: SITA, Peter Rusko
Jan Bárta Jan Bárta si musí hľadať nového zamestnávateľa.

„Uvidíme, čo sa stane. Je to rozhodnutie tímu, viac menej hlavného športového riaditeľa Enrica Poitschkeho. Nechcel by som to teraz viac komentovať,“ povedal Bárta novinárom. Bolo však zreteľné, že ho situácia mrzí.

Väčší rešpekt a predĺženie kontraktu mu nezaistili ani fakt, že v tíme je od jeho vzniku. „V dnešnom svete je to asi normálne, že sa stávajú aj takéto veci,“ dodal.

„Hlavne ma prekvapilo, že najskôr ma vyškrtli, ale potom som napriek tomu dostali šancu na pretekoch. Predtým po mne chceli stále pracovať a pracovať, potom ma Poitschke vyškrtol, ale (ďalší športový riaditeľ) Slovák Ján Valach mi dal šancu ukázať sa aspoň na Czech Cycling Tour, za čo som bol rád. Keď vás takto vyškrtajú zo všetkých pretekov, je jasné, že s vami tím už príliš nepočíta,“ vyhlásil Bárta.

Vzťahy s Poitschkem ochladli už pred dvoma rokmi. „Mali sme drobný problém. Ale vyriešili sme to a na rovinu sme si všetko vyjasnili. Napriek tomu cítim, že to nie je úplne v pohode. Už vlani bolo jedným z dôvodov vynechanie svetového šampionátu v Katare, že som nemal žiadny program pretekov. Posledným podujatím pre mňa boli majstrovstvá Európy, ale to bolo s reprezentáciou a nie s tímom. Všetci musia vidieť, že to nie je v pohode,“ uviedol.

Teraz sa Bárta sústredí na šampionát v Bergene, kam odletí v sobotu. A ako člen širšej svetovej špičky v časovke verí, že by sa v boji s chronometrom mohol dostať do elitnej desiatky.

„Je veľká škoda, že som nemal lepší program pretekov. Bolo to s tímom len šesť dní na majstrovstvách republiky a dva súťažné dni na ME. Môže mi to trochu chýbať. Ale snažím sa trénovať rýchlosť za autom, myslím, že to môže byť dobré,“ verí úradujúci majster Česka v časovke.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bora-Hansgrohe #UCI WorldTour #Jan Bárta