Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majster pádov čelil kritike hviezdy. Pelotón opúšťa ďalší úspešný Američan

Americký cyklista Tyler Farrar ohlásil v 33 rokoch koniec kariéry, aj keď mal ešte na ďalšiu sezónu zmluvu s Dimension Data.

11.09.2017 10:46
Tyler Farrar Foto: ,
Tyler Farrar oslavuje víťazstvo v jednej z etáp Tour de France 2013.
debata

Počas pätnástich rokoch v profesionálnom pelotóne vybojoval 29 víťazstiev vrátane etapových triumfov na všetkých troch Grand Tours. Najviac sa mu darilo na Vuelte, kde ovládol tri etapy.

„Bolo to úžasné, nádherné dobrodružstvo, ale niekedy je čas začať novú kapitolu,“ uviedol Farrar po nedeľňajšej Grand PRix Montréalu, ktorú nedokončil.

Počas kariéry si vyslúžil reputáciu jazdca, ktorého účasť v záverečných špurtoch často znamená hromadný pád. Niekdajší slávny taliansky špurtér Alessandro Petacchi po jednej z nehôd v roku 2013 v rozhovore pre Gazzettu dello Sport uviedol, že v predchádzajúcom roku napočítal Farrarovi 18 pádov a že to musí mať nejaký dôvod. Američan sa obhajoval tým, že za pádmi je vývoj v cyklistike, pretože do špurtov sa zapája viac tímov ako predtým.

Jeden z mnohých pádov Tylera Farrara

Americká cyklistika príde o druhého výrazného jazdca. Farrar napodobnil krajana Andrewa Talanského, ktorý oznámil koniec kariéry pred pár dňami v 28 rokoch. Talansky v roku 2014 vyhral Critérium du Dauphiné, vlani skončil piaty na Vuelte a v roku 2013 bol desiaty na Tour de France.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tyler Farrar