Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Odchod šampióna

Jozef Metelka je polovičný Angličan. Desať rokov trávi väčšinu času na ostrovoch, má tam najmä svoje športové zázemie, podmienky na prípravu, svojich trénerov a dokonca aj nejakých sponzorov, ktorí ho podporujú v jeho - na to ani na chvíľu nezabudnime - obdivuhodných výkonoch.

07.09.2017 20:00
Jozef Metelka Foto: ,
Jozef Metelka.
debata

O tom, že by mohol reprezentovať inú krajinu ako Slovensko, uvažuje minimálne rok. Sám priznáva, že to, čo sa udialo na svetovom šampionáte minulý týždeň, bola iba povestná posledná kvapka. V podstate prkotina, aby sa len na základe nej rozhodol, že zmení farby svojej krajiny.

Metelka je profík v najlepšom zmysle slova, preto dosahuje také výsledky. A preto by aj napriek akýmkoľvek komunikačným šumom nemal mať problém, aby vedel, koľko okruhov sa v pretekoch jazdí…

Posledné dni priniesli pingpongovú výmenu názorov, ktorá v konečnom dôsledku nikam nepovedie. Metelka by nemal zabudnúť, že podporu nedostával iba v Anglicku, ale najmä na Slovensku. Možno nie takú, akú čakal, ale akiste maximálnu, akú mohol dostať. A zrejme aj väčšiu. A funkcionári na to, čo pre propagáciu a dobré meno krajiny urobil.

Olympijských šampiónov nemáme veľa a už vonkoncom nie toľko, aby sme si mohli dovoliť ich exportovať do iných krajín. Na Slovensku by sa niečo podobné stalo vôbec prvý raz.

Kým si obe strany povedia good bye a good luck (lebo aj rozchody by mali mať svoju kultúru), akiste by stálo ešte za pokus, aby našli spoločnú reč a kompromis. Rozumné a chladné hlavy to dokážu aj vtedy, ak sa zdá byť dohoda už nemožná.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Metelka