Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kolega z reprezentácie: Metelka to plánoval. Môže za to jeho ego a pokrivený charakter

Jozef Metelka naznačuje, že čoskoro vymení slovenské farby za iné. Môže vraj za to aj údajný amaterizmus jeho trénera. Na situáciu sa rozhodol zareagovať aj ďalší slovenský paracyklista, Ondrej Strečko, ktorý sa tiež zúčastnil na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike.

06.09.2017 22:10
Ondrej Strečko Foto:
Ondrej Strečko.
debata (21)

V diskusii pod článkom "Razantná kontra SPV: Metelka zavádza, bolo to jeho osobné zlyhanie“ ponúkol diametrálne odlišný pohľad na vec.

„Keďže som zainteresovaný do tejto témy, pretože dané preteky som išiel spolu s Jozefom Metelkom a Paťom Kurilom, tak vám ozrejmím, ako to bolo,“ napísal na úvod.

"Už v deň etapy mi bolo divné, že sa Jozef prišiel rozcvičovať do stanu slovenskej výpravy, keďže nikdy pred tým to na žiadnych pretekoch neurobil, ani pred časovkou dva dni predtým, ktorú následne vyhral. Vždy sa rozcvičoval buď v anglickom stane, alebo stane Nového Zélandu, čo je podľa mňa dosť trápne,“ skonštatoval Strečko.

"Dokonca býva aj v inom hoteli – oveľa drahšom, robí to tak skoro na každých pretekoch,“ prezradil.

"Jozef letel do Afriky už 8. augusta, pričom štartoval až 1. septembra. Nepotreboval sa tam aklimatizovať, nie je tam časový posun, možno trochu chladnejšie. Využil biznis triedu, letenka tam a späť stála toľko, čo nás ostatných siedmich, teda zvyšok výpravy,“ uviedol v debatnom príspevku.

Strečko sa následne vyjadril aj k samotným pretekom. Metelka tvrdí, že od slovenskej výpravy nedostal žiadne pokyny a aj preto špurtoval oveľa skôr, ako mal. "Už pred štartom, keď nás menovite volali na štartovú čiaru, bolo vpravo na tabuli číslo 14, takže už vtedy bolo každému jasné, že vpravo sú naše čísla,“ opísal situáciu spred pretekov.

"V každom kole sme išli do kopca, nebol dlhý, ani strmý. Bolo mi však podivné, že každom kole som ho v tej pasáži predbehol aj napriek tomu, že moja výkonnosť je podstatne menšia. Ďalší slovenský pretekár mi ešte predtým potvrdil, že ak príde na rad kopec, tak Metelka je hotový. Predsa aj v Riu zabalil etapu v prvom kopci. Takže si zrejme vymyslel taktiku, že zašpurtuje predčasne, urobí síce zo seba na chvíľu idiota, ale potom všetko zvalí na Braňa Režňáka. Že mu nepovedal. Samozrejme, ja som čísla vpravo videl, rovnako aj celý balík, iba on nie. Čudné,“ pokračoval.

"Keď som ho predbiehal, videl som, ako zvesil nohy. Mal však dosť priestoru, aby sa k nám zase pridal, keďže sme vtedy nešli žiadne šialené tempo. Ale on namiesto toho odhodil bicykel aj protézu a nadával, že ma kŕče. To nám zasa potvrdila česká výprava . Takže raz hovorí tak a potom inak. Po pretekoch sa už v našom stane neukázal, poslal iba svojho anglického trénera po trenažér, ktorý si u nás nechal,“ dodal.

"Mimochodom, v každom kole som počul, ako mu anglický tréner kričí časovú stratu na únik. Podľa mňa to mal Jozef všetko dopredu naplánované. Vedel, že nemá šancu uspieť, lebo v etape bol kopec a že ho kolega Paťo Kuril porazí.. Jozefove ego by v takom prípade veľmi utrpelo ako sa to už stalo v minulosti. Metelka vtedy od zúrivosti po prejazde cieľom hodil bicykel o zem a začal nadávať,“ zaspomínal si.

"Za celú túto situáciu je zodpovedný iba Jozef Metelka, jeho nevybúrené ego, diskutabilná inteligencia a pokrivený charakter,“ dodal na záver.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Metelka #Ondrej Strečko