Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má dieru v lopatke. Zrážka so Saganom ma mohla stáť kariéru, vraví Cavendish

Hovorilo a písalo sa o tom ešte týždne a týždne. Incident v závere 4. etapy na slávnych pretekoch Tour de France 2017 medzi Britom Markom Cavendishom a Slovákom Petrom Saganom poznačil osud oboch jazdcov. Cavendish skončil v nemocnici so zlomeninou ramena a poškodenou lopatkou, Sagana pretekárska jury vylúčila z pretekov.

02.09.2017 15:10
Mark Cavendish Foto: ,
Mark Cavendish v opatere lekárov po páde v závere 4. etapy na TdF 2017.
debata (20)

Dva mesiace od zranenia je Cavendish pripravený k návratu na bicykel. Britské médiá informovali, že elitný špurtér figuruje v nominácii tímu Dimension Data na blížiace sa preteky Okolo Británie.

„Po nehode na Tour de France mám dieru v lopatke. Diera sa pomaly zrastá, za pár mesiacov by mala zmiznúť. Dostal som povolenie pretekať na Okolo Británie. Preteky sú pre mňa špeciálne. Je to vždy česť jazdiť pred vlastnými fanúšikmi,“ uviedol Cavendish.

Víťaz 30 etáp na Tour de France uviedol, že existovala možnosť, že zrážka so Saganom ho mohla stáť kariéru s rizikom, že bude mať doživotné zdravotné komplikácie. „Cez dieru v lopatke idú nervy. Ak by sa mi to zle zrástlo, musel by som ukončiť kariéru a mal by som zdravotné problémy do konca života,“ dodal.

Preteky Okolo Británie sú na programe v termíne 3.-10 septembra. Začína sa v škótskom Edinburghu, finišuje vo waleskom Cardiffe.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Mark Cavendish #Tour de France 2017