Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma na Vuelte. Írom podpálili autobus

Tímový autobus Aqua Blue Sport na cyklistických pretekoch Vuelta a Espaňa v noci zo stredy na štvrtok zhorel.

31.08.2017 12:24 , aktualizované: 13:40
debata

Írska ekipa pred stredajšou 12. etapou prostredníctvom statusu na sociálnej sieti Twitter informovala, že autobus tímu sa stal obeťou podpaľačstva a bol totálne zničený. Pripojila aj fotografie poškodeného autobusu.

Z osôb nik neutrpel žiadne zranenia. Španielska polícia zadržala podozrivého.

Iróniou osudu je fakt, že írsky prokontinentálny tím Aqua Blue Sport sa na pretekoch najvyššej kategórie Grand Tour predstavil vôbec po prvý raz, keďže dostal voľnú kartu od organizátorov. V úvodných desiatich etapách na Vuelte sa jazdci Aqua Blue Sport ocitli vo viacerých únikoch.

Podľa vedenia družstva k podpáleniu ich autobusu došlo približne o 1.20 h SELČ v noci zo stredy na štvrtok, keď parkoval na ulici neďaleko hotela v meste Almería na juhovýchode Španielska s ubytovanými členmi tímu.

Oheň sa mal rozšíriť od matraca, ktorý bol uložený pod zadnou časťou autobusu a vznietil sa ako prvý. Zo zverejnených fotografií je zrejmé, že najväčšie škody podpaľač napáchal na zadnej časti autobusu, kde bolo aj rozbité okno. Zničený bol a výfuk a viaceré matrace. Autobus Aqua Blue Sport parkoval vedľa autobusov družstiev Bora-Hansgrohe a Astana.

Vzhľadom na pokračujúce vyšetrovanie vedenie poškodeného tímu zatiaľ nebude poskytovať ďalšie informácie týkajúce sa tejto nepríjemnej záležitosti. V tlačovej správe írskeho zoskupenia nechýba poďakovanie policajným zložkám a privolaným hasičom.

„V týchto pre nás neľahkých chvíľach chceme vyjadriť poďakovanie hasičom aj policajtom za ich nezištnú pomoc. Naše ďakujeme tiež patrí spoločnostiam Unipublic a ASO za kooperáciu pri riešení tejto nepríjemnej veci,“ cituje portál Cyclingnews vedenie tímu Aqua Blue Sport.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vuelta a Espaňa 2017 #Aqua Blue Sport