Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nepomohol kolegovi z tímu. Sebec Barguil na Vuelte skončil

Pozíciu najlepšieho vrchára z Tour de France 2017 chcel potvrdiť aj na Vuelte. Francúzsky cyklista Warren Barguil však svoj sen nenaplní. Aj preto, lebo zdá sa, že za svojím cieľom išiel až príliš sebecky a nebral ohľady na potreby tímu.

28.08.2017 13:31
Warren Barguil Foto: ,
Warren Barguil v bodkovanom drese pre top vrchára Tour de France 2017.
debata

Barguila vylúčila jeho stajňa Sunweb počas víkendu z tohtoročnej Vuelty za nedodržanie tímovej taktiky. Francúzovi patrila po siedmich etapách 13. priečka, o jedno miesto za ním bol v celkovom hodnotení vopred určený líder tímu Wilco Kelderman.

Po sobotňajšej etape stratil Kelderman 17 sekúnd po tom, ako mu Barguil odmietol pomôcť pri defekte. Na Holanďana mal počkať, aby mu pomohol pri návrate do pelotónu, ale Barguil nespomalil a do cieľa dorazil sám.

„Otvorene ukázal, že sa nechce podriadiť potrebám tímu. Nemali sme inú možnosť ako ho poslať domov,“ cituje jedného zo športových riaditeľov Sunwebu portál Cycling News.

Dvadsaťpäťročný Barguil verdikt akceptoval. „Je to rozhodnutie tímu, nič s tým nenarobím. Na pretekoch som sa cítil dobre, mal som dobré nohy. Chcel som v kopcoch útočiť, ale nebude mi to dovolené,“ vravel Francúz, ktorý po sezóne zo Sunwebu odíde. Počas leta sa dohodol na dvojročnej zmluve so zoskupením Fortuneo-Oscaro.

Vueltu 2017 priebežne vedie Brit Chris Froome, ktorý po triumfe na Tour de France útočí na prestížne double. V pondelok majú cyklisti voľný deň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Warren Barguil #Vuelta a Espaňa 2017 #Sunweb