Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už nechce byť v tieni Frooma. Landa bude jazdiť za Movistar

Na tohtoročnej Tour de France mu k tretiemu miestu v celkovej klasifikácii chýbala jediná sekunda. Viacerí odborníci vraveli, že ak by nebol v jednom tíme s neskorším víťazom Chrisom Froomeom, mohol pomýšľať aj na celkové prvenstvo. Španielsky cyklista Mikel Landa už nechce byť len domestikom v tíme Sky a od budúcej sezóny bude jazdiť za Movistar.

15.08.2017 17:24
Mikel Landa Foto: ,
Mikel Landa bude v budúcej sezóne jazdiť za Movistar.
debata

„Pre náš tím je to skvelá správa,“ tešil sa generálny manažér Movistaru Eusebio Unzué. „Stále je to mladý jazdec a napriek nízkemu veku už toho dokázal veľa. Mal by byť tým jazdcom, ktorý v pozícii lídra povedie španielsku cyklistiku,“ dodal.

Dvadsaťsedemročný Bask sa v španielskej stajni stretne aj s ďalšími elitnými jazdcami pretekov Grand Tour – Kolumbijčanom Nairom Quintanom a Španielom Alejandrom Valverdem. Valverde je na sklonku kariéry, Quintana sa pohádal s manažmentom a tak Landa sa môže stať v blízkej budúcnosti lídrom tímu.

Rodáka z Murgie Landu spájali s prestupom do Movistaru už od začiatku leta. Španiel bol najsilnejším pomocníkom Chrisa Frooma na ceste za tohtoročným štvrtým triumfom na Tour de France, podľa vlastných slov bol dokonca v lepšej forme ako Brit, ale musel sa podriadiť tímovej taktike.

Napokon skončil celkovo štvrtý o jednu sekundu za tretím Romainom Bardetom (Ag2r La Mondiale). Po Tour vyjadril frustráciu z toho, že musel hrať druhé husle.

Landa na seba upútal pozornosť na Giro d'Italia 2015, kde vo farbách Astany skončil celkovo tretí. O rok už ako člen tímu Sky išiel na Giro v pozícii lídra, ale pre chorobu musel odstúpiť.

V tejto sezóne sa stal na talianskej Grand Tour víťazom súťaže vrchárov. Okrem toho má na konte celkové prvenstvá na etapových pretekoch Giro del Trentino (2015) a Okolo Burgosu (2017).

debata chyba
Viac na túto tému: #Movistar #Sky #Mikel Landa