Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bojoval s démonmi. Olympijský víťaz Wooldridge spáchal samovraždu

Bývalý austrálsky cyklista Stephen Wooldridge zomrel. Olympijský šampión z Atén 2004 a štvornásobný majster sveta, ktorý sa preslávil najmä na dráhe, ale pretekal aj na ceste, spáchal podľa všetkého samovraždu. Tridsaťdeväťročný rodák zo Sydney po sebe zanechal partnerku Annu a dve deti.

15.08.2017 12:00
debata

Wooldridgea našli mŕtveho v pondelok. Napriek tomu, že väčšina médií označuje jeho úmrtie za tragické, iba málo uvádza presnejšie detaily. Britský denník Daily Mail informoval o podozrení na samovraždu člena úspešnej tímovej stíhačky, s ktorou kraľoval na MS 2002 až 2004 a 2006.

Verzii o samovražde nasvedčuje aj list, ktorý mu na sociálnych sieťach adresoval jeho priateľ a bývalý austrálsky cyklista Bruce-John McIntosh. Pýta sa v ňom, prečo si zobral život, ale zároveň dodáva, že „aspoň sa skončilo jeho trápenie“.

Wooldridge, ktorého pred dvoma rokmi prijali v Austrálii do Siene slávy Južného Walesu, zrejme trpel depresiami. „Nechávaš za sebou tisíce zlomených sŕdc. Rodinu a priateľov, ktorí sa z toho nikdy nedostanú. Ale toto bolo tvoje rozhodnutie,“ uviedol McIntosh.

„Prečo to muselo zájsť takto ďaleko? Mal si milujúcu rodinu, úžasných priateľov a dosiahol si viac, ako mohla dosiahnuť väčšina ľudí za desať životov,“ dodal McIntosh. Zároveň nabádal komunitu cyklistov, ale aj verejnosť, aby automaticky nepredpokladali, že keď je niekto špičkovým športovcom, nemôže mať depresie.

„Koľkí z nás majú za suseda niekoho, kto vyhral zlaté medaily na olympiáde, majstrovstvách sveta i Hrách Commonwealthu a popri tom bojuje so svojimi démonmi,“ napísal McIntosh.

debata chyba
Viac na túto tému: #UCI #dráhová cyklistika #Stephen Wooldridge