Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagana nečinnosť kolegov netrápila: Som mladý a pekný, všetko je OK

Mal všetky dôvody byť nahnevaný, ale opäť ukázal svoju žoviálnosť a zmysel pre humor. Peter Sagan je miláčikom nielen fanúšikov, ale aj novinárov, ktorí čakajú bezprostredne po etapách na hodnotenia od cyklistov.

12.08.2017 05:00
debata (4)

Dvojnásobný majster sveta bol veľmi aktívny aj v piatkovej 5. etape BinckBank Tour 2017. Figuroval v silnej 13-člennej skupine, ktorá sa sformovala na čele pretekov približne dvanásť kilometrov pred finišom. Nikto však nechcel so Slovákom spolupracovať a ten tak musel sám likvidovať všetky pokusy o individuálne ú­niky.

Keď sa k trháku 1500 m pred cieľom odhodlal Lars Boom, Sagan a ďalší jazdci už nestihli reagovať a Holanďan dotiahol svoje snaženie do víťazného konca. Sagan napokon nemusel byť nespokojný. Finišoval na druhom mieste, získal za to šesť bonusových sekúnd a v celkovom hodnotení je len dve sekundy za lídrom, ktorým je po piatku Boom.

„Včera som strácal na lídra päť, po dnešku už len dve sekundy. Takže je to v poriadku. Neviem čo si mám o tom poriadne myslieť. V skupine nikto nechcel spolupracovať, nikto nechcel držať tempo tak, aby sme prišli do cieľa spolu. Musel som likvidovať veľa pokusov o úniky, doháňať straty. Keď unikol Boom, všetkým to bolo jedno,“ vravel Sagan a so svojím typickým úškrnom dodal:

„Ale aj to je cyklistika. Nič sa však nedeje, stále som v hre o celkové prvenstvo, som mladý a pekný, takže všetko je OK.“

Treba veriť, že Saganovi vyzdrží dobrá nálada aj počas víkendu. Na pelotón BinckBank Tour 2017 čakajú posledné dve etapy. Tá prvá už dnes s cieľom vo valónskom meste Houffalize. Sagan bojuje nielen o celkové prvenstvo v konečnej klasifikácii, ale aj o pokorenie méty 100 kariérnych triumfov v profipelotóne. Aktuálne ich má na konte 99.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe #BinckBank Tour 2017