Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Stovka v podaní Sagana. Pozrite si prehliadku jeho top triumfov

Definitívne sa zaradil medzi legendy. Slovenský cyklistický fenomén Peter Sagan pokoril magickú métu 100 triumfov v profipelotóne. Pripravili sme pre vás prehliadku jubilejných a tých najvýznamnejších v jeho úspešnej kariére.

10.08.2017 14:04
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan v roku 2012 na námestí v Bratislave oslavuje jeden zo svojich triumfov.
debata (1)

1.

Prvý kariérny triumf v profipelotóne dosiahol vo veku 20 rokov ako jazdec stajne Liquigas – Doimo. V závere 3. etapy pretekov Paríž-Nice prešpurtoval skúsenejších kolegov a v cieli sa hrdo búchal do hrude. Vtedy si novinári, fanúšikovia i súperi po prvý raz zapamätali meno Sagan. Písal sa dátum 10. marec 2010.

25.

Triumf číslo 25 vybojoval v máji 2012 už ako člen Liquigas – Cannondale na svojich obľúbených pretekoch Okolo Kalifornie, kde je rekordérom v počte etapových víťazstiev. Celkovo ich na západnom pobreží USA dosiahol počas ôsmich ročníkov podujatia 16.

34.

Prvé etapové víťazstvo na slávnej Tour de France bolo pre neho 34. v kariére. Sagan v júli 2012 vyhral úvodnú etapu 99. ročníka, ktorou bola 198 kilometrov dlhá trať medzi belgickými mestami Liége a Seraing. O dva dni neskôr vyhral aj 3. etapu, o ďalšie tri dni aj tú šiestu.

50.

Prvú päťdesiatku etapových úspechov zavŕšil na Tour de France 2013, kde prešpurtoval konkurenciu a vyhral 7. etapu z Montpellieru do Albi.

75.

Jubilejný 75. triumf dosiahol vo veľkom štýle, keď na MS v cestnej cyklistike v Richmonde 2015 získal premiérový titul svetového šampióna. Zaútočil dva kilometre pred finišom a konkurencia ho už nedokázala dostihnúť.

86.

V septembri 2016 pridal do zbierky aj svoj prvý titul majstra Európy. Vo francúzskom Plumelecu nedal súperom šancu, záverečný špurt vyhral bez väčších problémov a so značným náskokom. Bolo to pre neho 86. kariérne víťazstvo.

89.

O mesiac neskôr sa mu podaril ďalší výnimočný počin, keď triumfoval na MS v katarskej Dauhe a obhájil tak titul z Richmondu 2015. Vybojoval kariérny triumf s poradovým číslom 89, keď v záverečnom špurte zdolal Brita Marka Cavendisha. Tretí bol Belgičan Tom Boonen.

100.

No a magickú stovku pokoril v piatok v Kanade, keď ovládol záverečný špurt podujatia Grand Prix Cycliste de Québec a obhájil tak vlaňajší triumf na týchto pretekoch.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Cannondale #Tinkoff-Saxo #Bora-Hansgrohe